Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Odsávač par - vedení odtahu

Dobrý den, potřebovala bych se s někým poradit ohledně kuchyňského odsávače par.

Provádíme totiž rekonstrukci kuchyně ve starém domě a není možné udělat nový otvor zdí pro odtah z digestoře, nezbývá nám jiná možnost než použít ten, který tam již je, ale problém je ten, že současný otvor začíná nyní ve výšce asi 1,4 m od podlahy, tedy hodně nízko(průměr má cca 100 - 150, teď přesně nevím). Chtěli bychom koupit novou podvěsnou digestoř a umístit ji pod kuchyňskou skříňku - musí být s vývodem vpravo (vývod z digestoře by byl vzdálen tak 1 - 1,5 m od již existujícího odtahového otvoru ve zdi).

Pod digestoří bychom nejraději varnou desku s plynovými hořáky (v nejkrajnějším případě elektrickou sklokermickou).

Je možné odtahovou trubku z nové digestoře vést z vyššího místa (třeba z výšky 1600 cm směrem ke zdi kde je odtahový otvor ve výšce 1400 cm, (takže by trubka vedla od digestoře trochu směrem dolů třeba tak pokles až 20 cm cm na 1 až 1,5 m vzádlenosti(?) - skrytá ve skříňkách, pak už by vedla zdí kousek rovně a pak nahoru je vyvedena nad střechu), potřebovali bychom totiž docílit umístění digestoře do větší výšky nad varnou desku. Jinak totiž asi nedodržíme min. 65 cm vzdálenost nad varnou deskou.
Nebude se nám tam pak v té odtahové trubce někde hromadit voda - nebo to lze nějak ochránit nebo se to nemusí řešit a odtahová trubka může vést dolů, rovně a pak nahoru a nebude problém?

Recirkulační digestoř bychom kupovat nechtěli, když odtahový otvor vlastně existuje. Je pro to nějaké řešení? Byla bych moc vděčná za každou radu. ZJ

Předmět Autor Datum
Možná by bylo dobrý sem hodit nějakou fotečku. Ale přijde mi hodně zvrácený vést odtah složitě dolů…
Prasak 05.03.2008 15:11
Prasak
Díky za rychlou reakci.Bohužel tu stávající díru probourat výš opravdu nejde.
zj 05.03.2008 15:20
zj
Voda se tam srážet zaručeně bude. Pokud není zbytí a je potřeba táhnout odtah dolů a nahoru, je nezb…
Moas 05.03.2008 19:44
Moas
Jo, ten vlnovec tam mám bohužel taky. Nic už nenadělám, když mi ho tam při stavbě dali. Musel bych v… poslední
Prasak 05.03.2008 19:51
Prasak

Možná by bylo dobrý sem hodit nějakou fotečku.
Ale přijde mi hodně zvrácený vést odtah složitě dolů a pak zase nahoru, bude to mít za následek zvýšení hlučnosti a snížení odtahu. Kondenzát se tam určitě bude shromažďovat. Určitě by nešlo probourat díru trochu výš? To už by bylo schůdnější řešení.

Voda se tam srážet zaručeně bude. Pokud není zbytí a je potřeba táhnout odtah dolů a nahoru, je nezbytné v nejnižším místě udělat zásobníček na kondenzát, třeba s kohoutkem, a pravidelně jej odpouštět.
Odtah ale každopádně vést co největším možným průřezem, co nejpozvolnějšími zatáčkami, co nejmenším množstvím zatáček, co nejhladšími troubami, žádné ostré hrany. Takové ty skládací "harmonikové" hadice jsou to největší svinstvo, co člověk může použít.

Zpět do poradny Nahoru