Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr příklepové vrtačky

Zdravím,
potřeboval bych od zkušených kutilů poradit, jakou koupit příklepovou vrtačku. Měla by sloužit na občasné vrtání do panelu, dřeva, šroubování (takže nutností je možnost vypnutí příklepu), případně na broušení materiálu - prostě bežné domácí práce. Cenová relace ideálně - 1k5 až 2k, pokud bude vrtačka kvalitní, může to být i víc. Limit je 3k, ale to už musí vydržet aspoň 100 let. Fakt se v tom vůbec nevyznám, tak prosím poraďte. Předem díky. Radek

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mno, kdysi jsem si spíš jen tak ze zvědavosti koupil vrtací kladivo Alpha Tools. Bylo v Bauhausu za…
Moas unregistered 02.03.2008 12:38
Moas unregistered
Kolega to řeší tak, že si koupi právě tuto značku, jako ty, na stavbě ji pořádně použije až vrtačka…
Prasak 02.03.2008 16:24
Prasak
no přiznám se, že jsem to tak chtěl též udělat, ale to kladivo přežilo už dvě stavby a ani náznak pr…
Moas 02.03.2008 18:35
Moas
To je smůla, co? :-) poslední
vlk56 25.04.2010 18:39
vlk56

Mno, kdysi jsem si spíš jen tak ze zvědavosti koupil vrtací kladivo Alpha Tools. Bylo v Bauhausu za 899,- CZK. Moc jsem tomu nevěřil, ale to kladivo vyvrtalo už stovky děr do betonu (tam, kde příklepovky kvílí deset sekund, dokáže za tři vteřiny stejnou práci), vysekalo několik metrů krychlových skály a pořád jede jak z partesu. Vypínání příklepu to má, vypínání otáčení též.
Ale pozor - samotný přístroj je pouze polovina úspěchu. Druhá polovina je tvořena KVALITNÍM vrtákem. Vrtáky z Lidlu za 100 CZK 5 kusů neposlouží. Vrtáky nekupuj v různých Bau****, ale jen v prodejnách nářadí, tam seženeš kvalitnější za relativně míň peněz. 10mm vrták do betonu s SDS+ úchytem mě stál pětistovku, ale i po odvrtání cca 100 děr do betonu jede pořád skvěle.
Na šroubování si pořiď aku vrtačku nebo aku šroubovák. Pár stokorun. Hlavně ať má regulaci rychlosti, ty nejlevnější to nemívají. Pro občasné domácí použití není značka až tak podstatná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru