Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zpevnění příjezdové cesty

Dobrý den,
potřebovala bych poradit se zpevněním příjezdové cesty k domu. Dům se snažíme trochu opravovat, jak nám to důchodcovské příjmy dovolují. Cesta je hlinitá, sem-tam kámen, od brány k domu do kopce. Až do minulého roku to šlo, ale vloni tam jezdilo hodně aut a teď je tam těstovité bláto, nedá se vjet. Nejhorší úsek je asi 10m dlouhý.Navezená stavební suť situaci ještě zhoršila. Na toto nejhorší místo chci nechat dovézt 3t štěrku o zrnitosti 2-6cm. Slyšela jsem, že je vhodné dát pod štěrk geotextilii. Jde mi o to, aby šterk rychle nezmizel v blátě. Potřebovala bych poradit, zda je vhodné tam tu geotextilii dávat a jaký typ. Ty s větší gramáži jsou už tak drahé, že by stála víc než štěrk. Kromě toho je problém koupit menší množství než jednu roli 2x50m.

Děkuji za radu a zdravím
Moucha

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prosím o radu!!!! Máme kolem domu cca 200m po cele ploše,příjezd k domu a garáži udusany štěrk a po…
LUCIUS 29.05.2014 11:12
LUCIUS
co se valí... kamínky či voda? nový
milan.cukrar 29.05.2014 11:36
milan.cukrar
Pokud je možnost napojení na nejlépe dešťovou kanalizaci, dejte do vjezdu žlab který bude svedený do… poslední
sHpy00n 29.05.2014 12:25
sHpy00n

Prosím o radu!!!!
Máme kolem domu cca 200m po cele ploše,příjezd k domu a garáži udusany štěrk a po prudkym dešti se to vali na komunikaci a k sousedum na dlažbu,kvuli obrovske ploše nepřipada v uvahu dlažba finance nedovoli a potřebujeme zabranit při přivalovych deštich naplaveninam a netušim jak,pokud by jsme dali nejake drenažky či kanal tak to se okamžite zanese. napadlo me vylit na vjezd asfalt a udelat ho do stracena zhruba 5-8 metru ale nevim jestli ty zbyvajici kaminky nevlezou přes asfalt opet na komunikaci a co udelat pred ten asfalt jak pišu vyš drenašku dalo by se to?

Pokud je možnost napojení na nejlépe dešťovou kanalizaci, dejte do vjezdu žlab který bude svedený do šachty s kalištěm. Šachta se pak napojí na kanalizaci. Zachytávací žlab musí být široký alespoň 250 mm. Jak se použije úzký, koupený drain žlábek, příval ho snadno přeletí a vyplavíte sousedy stejně. Dvěstěpadesátka a více sebere všechnu vodu pokud to nebude opravdu extrém, splaveniny se usadí v kališti a do kanalizace odtéká už jen voda. Kaliště se vyčistí, nachytané splaveniny rozhodí zpátky na komunikaci nebo kamkoli jinam a jste připraveni na další příval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru