Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zpevnění příjezdové cesty

jen jsem nahledl ke svedum a protoze pouzivaji zjevne odlisnou terminologii, citim nutnost uvedeni na pravou miru. vsiml jsem si, ze svedove maji vsechny frakce kameniva pojmenovane jako makadam. to u nas neplati a pod oznacenim Makadam se rozumi jen jedina frakce - drcene kamenivo 63-125mm, tedy ta nejvetsi.

pro vas bych pouziti makadamu nedoporucoval. je veliky a pouziva jako podkladni vrstva pod silnice. pro vas by postacil sterk 32-63mm jako spodni vrstva ulozena na geotextilii a jako kryci vrstva zivicny recyklat, nebo drcene kamenivo frakce 0-63mm (jednomletka).

samotne provedeni by melo vypadat takto: odtezit stavajici komunikaci o 40-45cm s pricnym sklonem 3% do drenazni ryhy 40x40cm vyhloubene podelne s komunikaci. vyhloubeny zarez vcetne drenazni ryhy pricne vylozit pasy geotextilie s presahy 1m. do drenazni ryhy vlozit perforovane PVC drenazni potrubi a obsypat drcenym kamenivem 16-32. dale nasypat, urovnat a zhutnit vrstvu 30-35cm kameniva frakce 32-63. prez toto kamenivo nyni pretahnout volne konce presahu geotextilie a provest vrsek komunikace. v pripade recyklatu vrstvu 10cm, nebo 15cm pri pouziti jednomletky 0-63 a opet dukladne zhutnit.

geotextilie je pouzita pro odseparovani kameniva od spodni nekonzistentni vrstvy - blata a drenaz protoze je nutne odstranit hlavne pricinu spatneho stavu kdyz uz se napravuje dusledek.
CINK

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny