Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stukovani v panelaku

Je tu zásadní nedostatek - vy jste s ním uzavřel smlouvu pouze ústní cestou.
Nic však není ztraceno. Pokud víte jméno, příjmení, sídlo firmy nebo živnosti (www.justice.cz, www.rzp.cz), není nic snazšího, než ho obeslat doporučeným dopisem s dodejkou do vlastních rukou, kde ho upozorníte, jak se zachoval a co nesplnil a nedodělal, případně pokazil. Zároveň bych tam reklamoval provedené práce s poukázáním na fakt, že máte k dispozici fotodokumentaci. Pokud bude rozumný, srovná se a začne plnit to, za co vzal peníze.
Pokud rozumný nebude, jistě vám rádi lidé z vašeho okolí, kteří toho borce viděli v akci, dosvědčí v jakém období a co u vás dělal a na čem jste se předtím ústně domluvili, protože rodinní příslušníci byli u uzavírání ústní smlouvy o provedení díla a sousedé ho často vídali na chodně v domě.
Vůbec se nebojte, tohle není vůbec ztracené, jen si musíte udělat jasno, zda nad tím hloupě mávnete rukou a vytrpíte si to sám za cenu dalších finančních vydání a nebo se šprajcnete a borce potaháte a za své peníze získáte to, na co máte právo.
V extrému to může skončit vydáním platebního rozkazu a pokud ani to borce nesrovná, tak exekutoři dnes fungují velmi svižně.
Řešení tedy je - nezoufat a fakticky a tvrdě jednat.
Tudy skutečně cesta vede. Opakovaně prakticky prověřeno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny