Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stukovani v panelaku

Zdravím, potřeboval bych pomoct ohledně štukování.

Nejdřív příběh ve zkratce: Celý byt mi štukoval zedník, domluvili jsme se na ceně za práci a on makal jak šroub. Když už měl skoro všechno hotové (až na jednu zeď), řekl mi ať mu zaplatím a on to dodělá dokonce. Dal jsem mu smluvenou cenu, abych věděl že přijde, ale on mi potom už jen psal smsky, že když mu nezaplatím navíc takže nepřijde. Takže teď si to musím dodělat sám a hlavně mě štve, že mi zdi popraskaly a já potřebuju pomoct jak to opravit

Původně to bylo tak jak je vidět na foto1, takhle mi popraskala zeď v rohu. Pod prasklinou (v rohu) je perlinka a na tom je štuk. Udělal jsem to, že jsem sundal štuk špachtlí, používám na štukování Jemná vápenná omítka (štuk) 160 a ředím to vodou. Tam kam nedosahuje perlinka jsem na panel použil penetraci. Rozdělal jsem si štuk v kbelíku a nanesl na stěnu plastovým hladítkem (zespoda nahoru). Nechal uschnout a pak jsem namočil filcové hladítko a krouživými pohyby jsem rozmazával štuk. A bohužel mi vzniklo tohle (vydřelo se to až na panel, ale jen nahoře, dole je to OK) viz foto2.
Dál se chci zeptat jak řešit malinkaté prasklinky přesně v rozích viz foto3
A dál drobné praslinky na stěně a vydřená místa až na panel (to není moje práce) viz foto 4
Jak vyřešit to, že od vyštukované stěny k parketám mám díru cca 2,5cm viz foto5, všude bude dole na podlaze lišta, ale ta není 2,5cm tlustá.
Potom čím malovat štětkou nebo válečkem.
Když chci barevné stěny je lepší koupit přímo hotovou barvu, nebo si nechat přímo namíchat odstín nebo koupit bílou barvu a pak fialovou a udělat si odstín sám doma.

fotky zde: http://www.edisk.cz/stahni/85851/foto.zip_3.69MB.ht ml

Mooooooooc vám děkuju za rady. Už chci konečně pořádně bydlet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny