Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Od roku 2019 bude v Česku jen benzin E10, který ničí staré motory

No neviem, manželke som do Š.Favorit 136 (karburátor) na zlosť ropnej lobby a tiež zo svojej ješitnosti ako aj notnej zvedavosti, nainštaloval v roku 2010 vyvíjač HHO s tým, že ak to zle dopadne, vozidlo v cene 300€ pôjde do šrotu. Nešlo.

Je koniec roku 2016, karburátorový Favorit 136 z roku výroby 1990 hoc nemá zvnútra spaľovania antikorovú hlavu, pritom vozidlo jazdí na nákupy, časté štarty po obciach, plendá sa po križovatkách "okolo domu" s trasami cca 50km denne a to všetko so spotrebou 5,5 l na 100km. Stačilo po nainštalovaní HHO priškrtiť bohatosť zmesi od dorazu na jednu otáčku, mierne ubrať v komínku rozdeľovača predzápal o 0.5mm z dôvodu zvýšenia oktánového čísla zmesi obohatenej H2+O, aby pri voľnobehu, dupaním na brzdu, motor neznižoval obrátky.

Už sa žene o.i. podarilo namiesto 95 oktánového benzínu natankovať omylom naftu do polovice nádrže, ktorú v zápätí domiešala 99 okt. benzínom po hrdlo nádrže, pritom normále na čerpačke nakopla a jazdila. Favo síce smradilo, ale jazdilo.

Zlatý český ručičky.

Mám nového Lexusa, ale nechcem domyslieť, ako by tento "črep" riadený full elektronikou vypadal takmer po tridsiatich rokoch jazdenia, hlavne negarážovaný, ako mrzne vonku 12 mesiacov v roku Š.Favorit.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality