Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Stát znovu roztáčí zelené dotace. Skromněji a jen na zateplování

Češi budou mít opět šanci získat peníze na to, že si zateplí své obydlí a začnou šetřit. Ministerstvo životního prostředí představilo nový dotační program Nová Zelená úsporám. Peníze z něj získají soukromníci i veřejné instituce.
Celkem půjde na zelené dotace během příštích sedmi let 28 miliard korun, stát je bude rozdělovat z výnosu z prodejů emisních povolenek.

Oproti předchozí Zelené úsporám je v novém programu celkově víc peněz, ale jednotliví žadatelé budou moci paradoxně získat méně. Nižší bude výše podpory zejména pro soukromé žadatele: stát přispěje maximálně padesát procent z investice, dosud to bylo v některých případech až devadesát procent. Sedmdesát procent podpory je určeno pro soukromé domy, třicet procent pro veřejné instituce. Ty budou mít ale šanci získat až devadesát procent nákladů.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozumím li tomu dobře, tak stát vybere daně od chudých, aby je "přerozdělil" bohatým majitelům reali… poslední
Henessy 01.12.2012 17:53
Henessy

Rozumím li tomu dobře, tak stát vybere daně od chudých, aby je "přerozdělil" bohatým majitelům realit. (i chudý by rád zateploval, ale nemá na barák)
Jak říkal stařičký Heine:
Kdo má mnoho, zajisté
přidáno mu ještě bude.
Kdo má málo, odejmou
i to jměníčko mu chudé.

Nemáš-li však vůbec nic,
tak ať jen tě pochovají!
Právo žít, ty povstalče,
mají jen, kdo něco mají.

No a prasárna s emisními povolenkami, kde pod záminkou ochrany planety vláda zdaňuje a odírá ty nejchudší, kteří nemají na topení plynem, či elektřinou a pak emisní povolenky které na lidech "ušetří" prodá státům, které mají sociální cítění a klidně fouknou přikoupené emise do vzduchu a na planetu kašlou, je kapitola sama o sobě.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru