Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Konec hmoždinek, do cihly i betonu můžete použít turbošrouby

Říká se jim turbošrouby, i když by se vlastně měly jmenovat turbovruty. Jsou to v principu samořezné vruty, které se zakousnou do materiálu podobně jako vruty do dřeva nebo do železa.
Turbošrouby jsou ukázkou toho, jak se profesionální technika může uplatnit i v hobby sféře. Běžně je totiž používají technici, kteří montují nová okna. Když okno usadí a vyváží, nemusí ho už sundávat. Skrz otvory v rámu předvrtají díru a v dalším kroku rovnou okno přivrtají ke zdi. Ať už z panelu nebo cihly.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skrz otvory v rámu předvrtají díru a v dalším kroku rovnou okno přivrtají ke zdi. :-D Bída .... Pre… nový
Joseph 25.07.2012 10:22
Joseph
Takhle se u náš připevňovaly garnyže - pak se nejlíp sundávaly flexou. nový
Kurt 25.07.2012 10:41
Kurt
Přesně tak. Garnyže jsem doma sundaval ve třech pokojích, ale normálně to šlo majzlíkem a palicí. Ne… poslední
nereg 15.11.2012 17:49
nereg

Skrz otvory v rámu předvrtají díru a v dalším kroku rovnou okno přivrtají ke zdi.

:-D Bída ....
Pred mnoha, mnoha lety se to delalo ješte jednoduchší, balkony u panelových domú se pripevnili pristrelením. Nic se nevrtalo, nastrelovací klinec a patrona. Strílelo se do betonu skrz ocelový pás o tl. 3 mm. Otázka pár sekund.

Přesně tak. Garnyže jsem doma sundaval ve třech pokojích, ale normálně to šlo majzlíkem a palicí. Neříkám, že to šlo dobře! No a když mi zůstal nastřelovák ve stropě, tak jsem do něj na střídačku bušil až se zlomil.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru