Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Revize kotlů na tuhá paliva budou povinné jednou za dva roky

Jednou za dva roky, tak často si budou muset majitelé kotlů na tuhá paliva zvát odborníka na jejich kontrolu. Povinné to bude od roku 2016. Podle ministra životního prostředí za ODS Tomáše Chalupy by nás to zruinovat nemělo.

„Dělali jsme i odhad toho, jaký by byl zhruba náklad na jednu revizi. Cena se dnes pohybuje od 800 do 1000 korun podle toho, jak velké je to tepelné zařízení,“ uvádí Chalupa

http://www.rozhlas.cz/zpravy/spolecnost/_zprava/re vize-kotlu-na-tuha-paliva-budou-povinne-jednou-za- dva-roky--1016653

To jsem se při pátku pěkně nas....

Zdroj: www.rozhlas.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
PAN CHALUPA BY MĚL ODSTOUPIT ZA TAKOVOU HOVADINU JAK JE REVIZE KOTLŮ. Nevím kolik mu jde do kapse .O…
di 03.02.2016 20:44
di
Docela by mě zajímalo kdo mi dokáže že nemám kotel do 10Kw. Těch se tahle zrůdnost netýká a kdo mi p…
karel kuku 08.02.2016 21:28
karel kuku
Každý kotel má svůj štítek kterým je označen a ten štítek obsahuje i počet kw. Nikdo vám bez vašeho… nový
Vesničan 17.03.2016 18:52
Vesničan
Nechápu že to tak řešíte. Auto, plyn.kotel, el. zařízení, atd musí mít taky revize a taky je ochotně… nový
Jirka Zel 16.03.2016 18:25
Jirka Zel
Jenže jak jsem už uvedl s novým autem nemusím na STK, s novým kotlem ano!!!!! To má logiku jako větš… nový
důchodce Evžen 27.03.2016 17:48
důchodce Evžen
A proč by měl mít zrovna důchodce auto hodinky nebo telefon? Pokud to má tak ať platí -nebo ne? Z če… nový
Nespokojený občan 28.03.2016 08:48
Nespokojený občan
Ty chytráku, co chceš na kotli na pevná paliva kontrolovat? Už jsi viděl, že by kotel ohrozil soused… nový
HEVC 17.04.2016 15:44
HEVC
Řšíme to proto že v naší oblasti se pracuje za platy ktere jsou o málo vyšší než je minimální mzda m… nový
Pravda 07.10.2016 17:46
Pravda
Holt je třeba dobře vážit koho volit ODS a ten vychcaný chalupa toho volí jedině nějaký topenář co z… poslední
Buřič 27.10.2016 02:36
Buřič
Elektrické zařízení revize nepotřebuje jen hodiny ostatní je moje věc ,ostatně jednoho revizního tec… nový
Buřič 27.10.2016 02:32
Buřič
Dle platné legislativy revize kotle neexistuje. Revize můž být pouze u vyhrazených technických zaříz… nový
mirdass 20.02.2016 19:46
mirdass

Docela by mě zajímalo kdo mi dokáže že nemám kotel do 10Kw. Těch se tahle zrůdnost netýká a kdo mi poleze do kotelny bez zjevného důvodu. A o potvrzení pro OU už tím pádem není řeč. No prostě budem topit do 10KW. Karel

Každý kotel má svůj štítek kterým je označen a ten štítek obsahuje i počet kw. Nikdo vám bez vašeho souhlasu do kotelny určitě nepoleze. Úřad se o vás bude zajímat až od té chvíle , kdy si někdo začne stěžovat na to , jak a čím topíte . Proto topte tìm čím máte a jak máte a buďte v klidu ! :)

Nechápu že to tak řešíte.
Auto, plyn.kotel, el. zařízení, atd musí mít taky revize a taky je ochotně zaplatite kvůli své bezpečnosti i svých blízkých. A zaplatit cca 1000-2000 jednou za 2 roky není moc.
Tak si člověk odpustí jiné drahé zbytečnosti např. 5 dní v hospodě, 1 zbytečně projetá nádrž paliva, celovečerní svícení doma jak na hradě atd.......
Radši budu vědět že je kotel v pořádku než být překvapený když odejde.
A nemám potřebu pálit plasty, odpadky atd .... a sobě i ostatním ničit zdraví.
Nezávidím lidem v ústecké a ostravském kraji kde lidi musí dýchat spálené plasty, olej a odpadky, protoze je lidem lhostejné své i sousedovo zdraví.

Jenže jak jsem už uvedl s novým autem nemusím na STK, s novým kotlem ano!!!!! To má logiku jako většina nových zákonů v posledních letech. Když vyjmu z kapsičky kapesní hodinky, nic se neděje a můžu pokračovat klidně v jízdě autem, když vyjmu z kapsy mobil, abych se jen podíval na čas porušuji zákon- držel jsem v ruce mobilní telefon za jízdy!!Proti telefonování za jízdy jsem zásadně. Ale podnikatel, který za jízdy řeší složitou situaci ve firmě, ale s hands free... v pohodě! Určitě je plně soustředěn na jízdu!

Ty chytráku, co chceš na kotli na pevná paliva kontrolovat? Už jsi viděl, že by kotel ohrozil souseda? A kdo bude chtít pálit bordel, může ho pálit i po kontrole! To je buzerování lidí! Toto vymyslel novinář Chalupa, ministr za ODS! Nevolit ODS, TOP 09,KDU-ČSL, ČSSD!

Řšíme to proto že v naší oblasti se pracuje za platy ktere jsou o málo vyšší než je minimální mzda moje žena jako lázenská ma 10400 hruběho ja 14000 hrubého mame 2deti 8 a6 trída zš do hospody nechodím nekouřím kotel dakon mám starý 5 let když se měla zvýšit minimální mzda o 1200 měli demokrati pravičáčti proti tomu kecu jak opice chcaní topím mosteckým ořechem a kostkou plasty a odpadky do kotle nedavam nebudu si zasírat komín v ulici nás topí kotlem na tuhá paliva 10 domu a jedna konfidentka ktera topí dřevem a přímotopem ta na lidi neustale posíla policii podotýkám že všem se z komínu kouří normalně jako při topení uhlim za gestapa by se slušnš uživila těmto lidem tyto zakony nahravaji platím ze všeho nehorazne poplatky a dane a ted další bydlíme v horské oblasti kde není ani plyn a topí se tu 10 měsícu v roce jenom pro dokreslení za svoz munalniho odpadu 38* za rok platíme 2400 těch peněz se nedostava a jsou na tom lidi ještě huř ekologu

Elektrické zařízení revize nepotřebuje jen hodiny ostatní je moje věc ,ostatně jednoho revizního technika jsem vyrazil horší než zlatokop zubař ,revize na nový krb je zlodějna nic víc za to holt nechám na domě zničený okap někde musím ušetřit ,příjem okolo 8 tisíc není moc ,okap jsem chtěl opravit vyměnit vadné části kašlu na něj .

Dle platné legislativy revize kotle neexistuje. Revize můž být pouze u vyhrazených technických zařízení, tj.plyn, elektro, zvedací zařízení nebo tlaková zařízení.
Revize kotle na tuhá paliva neexistuje!!! ani není možná dle zákona a souvisejících vyhlášek.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru