Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Revize kotlů na tuhá paliva budou povinné jednou za dva roky

Nevěřil jsem tomu,ale je to pravda.Nehorázná pitomost prošla parlamentem.Někdy mám dojem,že čím déle někteří páni poslanci úřadují,tím jsou národu nebezpečnější!!!!!!
Schválili zákon podporující ochranu ovzduší,přesněji zákon o povinné pravidelné revizi kotlů na pevná paliva,která má probíhat v dvouletých cyklech.Neprovedení revize pod sankcí snad až desítek tisíc korun.Každá revize zpoplatněna částkou 800-1000,-Kč.
Toto si nedovolili ani komunisti za socialismu!
Pevnými palivy topí ekonomicky nejslabší vrstva obyvatel a ty domácnosti,které nemají možnost se připojit ke zdroji plynu.Realizace této absurdity bude znamenat další zátěž pro domácí rozpočty a má smysl snad jen pro toho,kdo bude revize provádět nebo nový typ kotle vyrábět!
Životnost kotle na pevná paliva je limitována prorezivěním nebo propálením.Pokud k tomuto nedojde,není ho třeba měnit.Po celou dobu životnosti se nemění jeho parametry.
Není tudíž důvod k opakovaným revizím.Kvalita spalování je jednou pro vždy dána konstrukcí,údržbou,kvalitou obsluhy,parametry kouřovodu,atmosferickým tlakem,rozdílem teploty u kotle a v ovzduší na úrovni komína a rychlostí větru.
Hoření je též ovlivňováno provozní teplotou kotle a kvalitou paliva.
Pokud odborná firma namontuje do systému vhodný typ kotle a obsluha ovládá dostatečně regulaci systému,pak je spalování kvalitní.
Většina problémů kolem spalování je způsobena nekvalitním palivem a především
nekvalitní obsluhou.
K čemu tedy budou pravidelné revize?K obohacení jedněch na úkor druhých s posvěcením státu.
Nechápu například,proč bych měl někomu dovolit,aby mi vniknul do domu,obhlédl kotel ze dvou metrů a vytáhl mi z kapsy každé dva roky tisícovku?Životnost dobře udržovaného kvalitního kotle může dosáhnout až dvaceti let.Kotel dnes stojí v základu kolem dvaceti tisíc korun a revize po dobu životnosti budou stát cca deset tisíc korun.
Nový typ kotle má stát snad až osmdesát tisíc korun.
Pokud se někomu zdá,že by bylo třeba chránit ovzduší modernizací otopných systémů v českých domácnostech,pak bude zřejmě rozumnější zvýšit kupní sílu obyvatel a dořešit plynofikaci nebo kapacitně dostatečnou elektrifikaci.
Občané budou rádi modernizovat domácnosti,když na to budou mít dostatek vlastních peněz!
Pokud je informace o novém zákoně pravdivá,domnívám se,že je třeba realizovat podstatné změny v řízení státu.Veškeré produkované normy nesou znaky krajně pravicové
demagogie!!!!!!
V souvislosti s tím mě napadá,že budu z ekonomických důvodů nucen přejít na lokální vytápění klasickými kamny.Místo jednoho topeniště budou hned tři a kotel postavím k plotu,kde si ho může prohlížet i pan ministr životního prostředí,aniž by narušil moji domovní svobodu!Pokud někdo hodlá realizovat takové zákony,pak si zaslouží kopanec do zadnice!


Dne 15.března 2012. Ing.Ivan Hrdina

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality