Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka jenom hučí

Dobrý den , dneska mi v polovině praní přestala prát pračka ,jenom hučela jinak než jindy . Pračku jsem vypnula a zkusila znovu zapnout a furt to samé, jenom hučí . Zkusila jsem dát ždímání a taky jenom hučí . Nevíte co by to mohlo být ?

Předmět Autor Datum
Zkuste hučení trochu upřesnit: Je to jako když se napouští voda, nebo jakoby se chtěla točit a netoč…
náhodný 26.10.2016 12:10
náhodný
Pračka hučí jako normálně jen víc nahlas . Nezdá se mi, že by se nějak přehřívala nic nezapáchá. kdy…
Mika 26.10.2016 12:19
Mika
Bude spadlej remen asi. Musi se sundat záda a nasadit.jednoduse receno...
Chudys 26.10.2016 14:28
Chudys
... Nebo vytahaný řemen, nebo povoleného něco jiného, třeba napínák řemenu ... nebo. Pokud se nebude… poslední
náhodný 27.10.2016 14:15
náhodný

Zkuste hučení trochu upřesnit: Je to jako když se napouští voda, nebo jakoby se chtěla točit a netočí (spadlý nebo přetržený klínový řemen), atd. Nebo je znehybnělý buben, motor by s ním chtěl točit, ale netočí a hučí usilovně se snažící motor, který by se chtěl točit a z nějakého důvodu nemůže a hřeje jak blázen (což by bylo cítit a brzo by vypadl jistič). Důvodů může být hodně.
Máte na displeji moderní pračky zobrazený nějaký kód vnitřní diagnostiky? Například u pračky LG znamená kód dE že nejsou zavřená dvířka. Atd.

Pračka hučí jako normálně jen víc nahlas . Nezdá se mi, že by se nějak přehřívala nic nezapáchá. když jsem pračku otevřela prádlo bylo vlažné ,ale nevím zda to bylo od vody v které to plavalo . Pračku jsem z pola vyprázdnila tak nevím zda to je tím ,ale když jí zapnu ,tak se lehce rozhoupe buben . Buben jsem několikrát otočila zda není nějak zaseknutý a šlo to normálně . chybu mi to nehlásí žádnou dokonce ani když jsem zapla pračku s otevřenýma dvířkama .

... Nebo vytahaný řemen, nebo povoleného něco jiného, třeba napínák řemenu ... nebo.
Pokud se nebude zasahovat do elektrických obvodů a pračka bude odpojená síťovou šňůrou od zásuvky, a není zaplombovaná jako v záruce, tak se do ní může podívat i laik, třeba automechanik, nebo šikovný domácí kutil, aby se podíval, co by to mohlo být. Třeba i jen sundat kryt a podívat se, bez další práce. Třeba tam bude něco vidět, uvolněného, spadlého (klínový řemen, nebo něco podobného, co otáčí bubnem), povolený napínák řemenu, atd.?

To že pračka nepere je jen to, že se netočí buben, nebo to nedělá vůbec nic? Napouští vodu? Psala jste, že byla voda zahřátá, takže by to bylo opravdu jenom to, že se neotáčí buben? Otáčel by se s pouze malou a lehkou náplní? Omlouvám se, že dávám víc otázek k zamyšlení, než rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru