Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zahradny domcek plechovy

Budem musiet asi prve riesit uskladnenie veci na pozemku, takze uvazujem nad zahradnym domcekom. Drevenne su bohuzial pomerne drahe, takze moje oko padlo na imitacie dreva z pozinkovaneho plechu.
Bohuzial som narazil na par otazok, takze ak mate niekto skusenosti..
- oplati sa priplatit si za spodny ram? Ak nechcem davat ziadnu podlahu a polozil by som domcek na betonovy zaklade je to pomerne zbytocne nie? Co keby som domcek ukotvil len na 4 miestach na betonove patky a podlahu si spravil z linolea, alebo nejakych latiek? Ma niekto aj nieco taketo?
- uzamykanie domkov, ktore som videl bolo hrozne. Uchytky z platu na krizovych skrutkach, takze staci skrutkovac, alebo kombinacky na prestiknutie plastu a som dnu. Ma niekto odporucanie na pevnejsie uzamykanie? Nie som sice v rizikovej oblasti, ale predsa len tam chcel odkladat bicykle a pod.
- pripadne nejake dalsie podnety z praxe

Předmět Autor Datum
Nevím jak u vás, ale u nás plechový domeček o kterém mluvíš je z tak tenoučkého plechu, že bych jej…
Rce 04.06.2014 14:21
Rce
Moc si ma nepotesil, takmer odradil, takze idem asi zhanat nieco z dreva radsej. Ale viac ako 1000 e…
fleg 05.06.2014 13:31
fleg
Sháněl jsem boudu na několik kol, před provozovnu. Velice se mi zalíbila cena i vzhled nabízených u…
milan.cukrar 05.06.2014 14:30
milan.cukrar
tak já to stavěl. Není to nic moc. Na patka určitě ne, má to doletakový pofiderní rám a přidělává se…
paul 06.06.2014 19:09
paul
Idem do drevenneho, plechovy uz nechcem. poslední
fleg 09.06.2014 10:50
fleg

Nevím jak u vás, ale u nás plechový domeček o kterém mluvíš je z tak tenoučkého plechu, že bych jej téměř nazval alobalem. Stálo to tady před Makrem a lidi do toho dělali ďůlky holými prsty....

- Určitě spodní rám to zpevní, leč nikoliv na beton. Mám plechovou garáž z bytelného plechu, postavenou jen na obrubnících v půdorysu, stojí již několik let bez problémů. Původně jsem chtěl dovnitř dělat zámkovou dlažbu, nakonec zůstalo (zatím) u oblázků navezených dovnitř. I na ty patky by to šlo, nevím, jak pevná je tvá budka, jestli by se to nekroutilo. Bacha na ukotvení nějakým svislým pilotem v rozích, aby s tím neházel vítr. Nezdá se to, ale vítr se dovede do toho řádně opřít a odfouknout to.

- Uzamykání vzhledem k tenoučkému plechu kolem asi nic nezachrání. Mně zámek přecvakli a garáž vykradli za pravého poledne, když jsem byl hodinku v čudu. Svařil jsem z bytelného Účka závoru s pantem, která se přes celé dveře (otevírá se celá čelní stěna dvoukřídlými vraty) a oko kouká skrzevá vrata a na tom mám bytelný nepřecvaknutelný zámek. Ještě jsem dal dva menší (nahoře a dole) zámky jako se dávají přídavné na byt a jsou zevnitř řádně přišroubovány k navařeným úhelníkům (zámek je z podivného nesvařitelného kompozitu).

Sháněl jsem boudu na několik kol, před provozovnu. Velice se mi zalíbila cena i vzhled nabízených u velkoobchod´dáku. Krásné zelené. Ale jen do té doby, co jsem to viděl na vlasntí oči. Jak správně píše Rce, takový silnější alobal. Silnější vánek to musí poškodit.
Nakonec jsme zvoli kari síť 2x3 metry, složil ze 4ks do čtverce, do jedné jsem udělal dveře na zámek. Navrch jsem dal kopexový plech. Stěny obložil cetrisem, abych nemusel natírat.
Dokonce jsme musel udělat ještě jednu pro sestru...
Za málo peněz nelze koupit kvalitní přístřešek.

tak já to stavěl. Není to nic moc. Na patka určitě ne, má to doletakový pofiderní rám a přidělává se na coulový fošny. Ta je dobré dát třeba na vydlíždění, alespoň po obvodu. My vydláždili celou plochu. Postaví se to ve dvou za den. v roce 2011 stál tuším 10000,-
zatím stjí a nic ho neodfouklo. Doporučil bych domyslet okapy. Švára je zfušoval z elektroinstalační lišty.
MYslím si ale , že šikula by to zmákl sice za týden, ale j Jackelu a třeva trapéz plechu. Akorát ty dveře by daly víc práce. Zamykání opravdu nic moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru