Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Umístění lednice

Ahoj lidičkové,
mám dotaz na umístění lednice. Chceme ji dát do komory, kde je okno na větrání, ale není tam topení - tudíž v zimě tam není pokojová teplota. Nějaká "chytrá" hlava nám řekla, že lednici škodí, když nemá kolem sebe právě tu pokojovou teplotu, že jsou na to vyráběné. Já si myslím, že to nevadí - pokud nejsou nějaké extrémní mínusy. Ale raději se ptám, abych něco nepo.. ;o)
Předem díky za odpovědi :o)

Předmět Autor Datum
Lednici už jsme tady taky měli: http://kutilska.poradna.net/q/view/2795-lednice?pa ge=r2867
Kurt 30.05.2010 14:40
Kurt
jen ji tam dej, pokud tam nebude vlhko (koroze), tak tomu nic neuškodí a ty ušetříš na elektřině. le…
Dousa 21.06.2010 09:44
Dousa
My jsme dali mrazničku do nevytápěné místnosti - bývalá lodžie a zvlhla nám izolace v mrazničce - ta…
Yarda 21.06.2010 10:42
Yarda
No ono taky bude záležet na vlhkosti té místnosti, kde je lednice umístěna.
Prasak 21.06.2010 19:48
Prasak
Mělo by to bejt napsaní v návodu jakých teplotách by měla běžet.
saturn11 21.06.2010 11:00
saturn11
Jsou-li externí mrazy, není třeba lednice.
Rce 21.06.2010 12:04
Rce
Na umístění ledniček tu už bylo napsáno dost, ale pokusím se ještě přesněji tuto věc objasnit. Jedná…
Zerozero 22.06.2010 00:16
Zerozero
Lednice je zařízení,které uvnitř chladí,venku topí.Musí být umístěna pokud možná v místě s co nejniž… poslední
Jabraka 22.06.2010 17:13
Jabraka

jen ji tam dej, pokud tam nebude vlhko (koroze), tak tomu nic neuškodí a ty ušetříš na elektřině. lednice jsou samořzejmě dělané do pokojových teplot - nastavene, mrazak lednice kombinovane., ale to je si treba vyzkouset s teplomerem jak se to meni. obecne cim chladneji, tím lepe - nakonec pokud budeš mít pravidelně narvanou lednici, tak si lednici trochu vytopis komoru :-)

My jsme dali mrazničku do nevytápěné místnosti - bývalá lodžie a zvlhla nám izolace v mrazničce - ta pěna co je mezi vnitřními a vnějšími stěnami mrazničky. Na spodní straně mrazničky kondenzovala voda. Opravář tvrdil, že nízká teplota okolí není pro mrazničku to pravé mandlové. Asi to nějak souvisí s vlastnostmi izolace.

Na umístění ledniček tu už bylo napsáno dost, ale pokusím se ještě přesněji tuto věc objasnit. Jedná se o to JAKOU lednici máme. 1.) jen lednička bez mrazáku: čím více v chladu tím lépe, ušetříme energii, pokud ji však dáme do mrazu, může nám obsah zmrznout. 2.) Jen mrazák: čím více v chladu, tím lépe, v mrazu ušetříme nejvíc energie. 3.) lednice s mrazákem: a.) se dvěma kompresory a se dvěma termostaty: dobře v chladu, ne však v mrazu (kvůli možnému zmrznutí ledničky). b.) kombinovaná lednice s mrazákem s JEDNÍM termostatem: -Tady je ten zádrhel. Termostat snímá jen teplotu v ledničce, nikoli v mrazáku. Teplota v mrazáku je od toho jen odvozená. Doporučená teplota v chladničce je cca 2- 8 st. Umístíme li takovou ledničku například do prostoru s teplotou v tomto rozmezí, nastane situace že prostor v lednici se vlivem okolí neotepluje, tudíž termostat nesepne. Ale tím nemrazí ani mrazák, a postupně se může dostat až na teplotu okolí. Výrobci takovýchto ledniček na toto pamatují, proto to varování, že nemají být ve zcela chladném prostředí. U ledniček se předpokládá, že jsou zpravidla v kuchyni, v pokojové teplotě a na tyto podmínky je navržena. Platí to však pouze pro kombinace s JEDNÍM termostatem. U všech ostatních variant je výhodné mít lednici v chladu. (energie i životnost) Pokud u lednice navlhne izolace, není to prostředím, ale nesprávně provedenou izolací - u lednice v záruce důvod k reklamaci.

Lednice je zařízení,které uvnitř chladí,venku topí.Musí být umístěna pokud možná v místě s co nejnižší teplotou.Pak bude spínat kompresor minimálně a provoz bude nejlevnější.Místnost s lednicí musí být také dobře větrána.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru