Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Tak problém nalezen.

Jsa povzbuzen uspesnou opravou LG pračky jsem opět vytáhl zpod linky tu zpropadenou vestavnou mycku 88010im, kterou jsme stale používali jen na 30 min program bez sušení.

Poustel jsem furt dokola ty delsi programy a meril a meril a meril vse, co se dalo s beznym voltmetrem. Bylo to dost napytel, protoze ta potvora vzdycky prestala topit (a timpadem susit) vzdy az pri poslednim teplem ohrevu po cca 100 minutach.

Pred půl rokem vymenene (stejne to nepomohlo) rele OK, spínač hladiny OK, spinac přetečení OK, cidlo teploty OK, topne teleso OK (kdyz uz relé seplo, tak topne teleso jelo bez problémů, odpor OK)...

... az jsem prisel na to, že po zahajeni posledniho teplého oplachovani pri seplem rele vyleti odpor výstupů tachodynama na motoru obehoveho cerpadla z obvyklych cca 250 Ohmů na zavratnych 32 kOhmu a to stridave napeti tachem generovane padne k nule (ve svetlych chvilkach fungujiciho tacha hazelo cca 5,5V stridavych pri mazleni se s nadobim pri nizsich otackach, kdy nemelo jet topeni, a pri seplem topeni a plnem ceresu motoru 9,6V).

fiknul jsem vyvody z tachodynama, vymontoval z rozvadece baraku nepoužívany trafo pro domaci telefon davajici i 9V stridavych a 30mA bez zateze, jeho vstup napojil na 230V fousy napajejici motor. A jeho vystup podstrcil ridici PCB namisto vystupu z tacha.

Mycka jede jako zamlada, hreje az do konce, kdy ma ... a suší. Nadobi opet krasne suche.

Tacho asi previnout davat nebudu, na jednech SK strankach jsem nasel komplet novej motor vcetne tacha za cca 60 EUR vcetne dopravy, to uz je skoro stejna cena, jako bych dal za previnuti a crcani se s tim. A se zarukou novyho dilu a bez pochyb o jeho izolacnim stavu. Za novy motor u nas v CZ chteji dle stránek, co jsem prošel, skoro 3000 Kč. To bych za to nedal.

takže mycka jde zpatky pod linku s tim pridanym trafem, nez prijde novej motor. Pokud by se stalo, že motor odejde uplne a bude se prehrivat topne teleso, jsou tam tri pojistky, ktere by to poresily (cidlo teploty v jimce a pak vratna a nevratna pojistky na 98, resp. 208 stupnu na topnem telese...)

Snad toto nekomu pomuze ... fotky docasne opravy prikladam ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny