Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Min sklon sindla pultova strecha

Staviam budu na naradie a trosku som podcenil strechu. Na zaciatku pri planovani som sklon strechy spravil odhadom...proste tam bude sklon a voda bude odtekat nie;o)? Takisto pokryvku strechy som vyberal podla ceny a pocitu, mam uz zakupeny Shinglas sindel.
Teraz som zistil pri stavbe, ze sklon strechy bude podla vypoctov len asi 3 stupne (viem navysit na 6 stuponov pomerne jednoducho), pricom Shinglas uvazdza (pri A strechach) sklony od 12 stupnov.
Kedze skelet budy uz mam postaveny pomerne tazko sa mi bude navysovat uhol (aj ked moznosti nejake mam este) moja otazka znie, co sposobi nizky uhol strechy pri sindlly? Neodtekanie vody? Preco? Voda odteka na plochych strecha uz pri 2 stupnoch, dokonca aj mensie spady vytvaraju uz potociky vody. Bude to velky problem, bude tam voda stat, ci zatekat strecha?

Předmět Autor Datum
Bude to problém, vítr dokáže natlačit vodu pod šindele, a až napadne sníh a začne odtávat, tak zhutn…
DRAGON-CZ 29.10.2014 19:24
DRAGON-CZ
Fu tak to si ma nepotesil, idem teda dvihat nech sa, co najviac priblizim k tym odporucanym 12 stupn… poslední
fleg 30.10.2014 16:04
fleg

Bude to problém, vítr dokáže natlačit vodu pod šindele, a až napadne sníh a začne odtávat, tak zhutnělý sníh snadno přehradí vodě cestu, vytvoří se nějaká hladina vody, která si už cestičku pod šindelí najde. Zabránit zatékání lze kvalitní hydroizolací pod šindelí, ale i tak zateklá a zmrzlá voda pod šindelemi je může odtrhnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru