Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podlaha vinyl Fatra Thermofix 2mm - dobrá volba do paneláku?

Chtěl bych si pokecat na téma, jestli je vinyl Thermofix dobrá podlahovina. Kdyby to někdo z čtenářů tohoto příspěvků měl doma, v práci, dejte vědět jak moc jste spokojený/nespokojený. Sbírám informace kde se dá, kolem pokládky nějaké info se dá najít, ale spokojenost po určitém čase, případně i srovnání mezi výrobci, tipy to chybí.

Defakto jsem rozhodnutý jít do něj a pokrýt tím dva pokoje, chodbu (zádveří), obývák a kuchyň. Koupelna a záchod bude mít 100% dlažbu. Popíšu jak jsem k tomu došel.

Dělám celkovou rekonstrukci bytu 3+1 v paneláku a na samém začátku rozhodování bylo co vybrat za podlahu. Měl jsem na výběr dlažbu, plovoucí podlahu (dřevo nebo laminát), lino-PVC-vinyl (různé typy, mraky výrobců - ale to je u všech výrobců, všech typů podlahovin). Koberce jsem zcela zavrhl.
Kritéria výběru: eliminace hluku (malé děti), teplota povrchu (ne studené), údržba a záruky materiálu, vlastnosti materiálu obecně - sugestivně zhodnoceno. Cena materiálu a prací bylo to poslední na co jsem se díval a rozhodování to neovlivnilo (samozřejmě na tento okruh podlah do ceny cca 600kč/m2). Vybrat chci jen jeden typ podlahy nechci kombinovat někde mít plovoučku a jinde lino apod.

Dlažba vypadla poměrně rychle kvůli hluku a teplotě.
Plovoučka se držela déle. Lamino je tvrdé, generuje dost hluku a to vyžaduje kvalitní a silnou izolaci. Mám s tím zkušenosti od sousedů z jiného bydlení, a od návštěv rodiny, kde je to podobné. Dřevo/korek je měkčí, není to ideál do kuchyně, byla to poslední varianta co vybrat z plovoučky. Z možnosti rizik poškození zde převažuje obava s kontaktu vodou při různých situacích, mechanické poškození zde taky figuruje do určité míry.
PVC, lina – většinu mých kritérií výběru splňuje. Vyřadil jsem měkčí typy (s textilií/filcem apod.) kvůli otlačení nábytkem, zatraločvání kamínků apod. Zůstaly tak jen zátěžové (vinyl) a zde mi zůsta Thermofix – nabídku vinylů jsem neprocházel tohle byl jediný typ lina, ke kterému jsem se dostal (barva a dřevěný vzor – imitace dřevěné podlahy, působí velmi věrně). Zůstaly jen obavy spojené s kvalitou pokládky a skutečné vlastnosti materiálu, více dál.

Thermofix – 2mm tloušťka, 0,4mm nášlapná vrstva. Tloušťka je velmi slabá a tak je třeba mít kvalitně hladký povrch. Lepí se to po plátech 90*15cm těsně vedle sebe tak, že to má být bez škvír nebo hran (pro info tloušťka 2,5mm má už volbu „hran“, ale jak praxe s linem napovídá, je lepší se kvůli úklidu tomu vyhnout). Z jiných fór se někteří majitelé takových podlah přiznali, že pokládku měli udělané „kamarádem“ a sem tam hrana nebo škvíra se objevila.
Mám kalkulaci na položení od podlahářských firem - v průměru to vypadá cenově takto: vinyl 430kč/m2, práce lepení 150Kč/m2 (obojí bez DPH), další práce, materiál a v součtu celkové náklady vycházely v rozptylu 900-1000kč/m2 vč.10%DPH.

A nakonec web výrobce
www.fatrafloor.cz

Předmět Autor Datum
Dobrý den, s touto podlahou mám osobní zkušenost, také jsme si ji nedávno dávali jen je od firmy VIP…
propiska85 08.12.2014 15:33
propiska85
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či sa časom neobjavili medzery medzi jednotlivými dielcami.…
berushka 18.12.2014 22:30
berushka
v koupelně a záchodě mám dlažbu, jinak všude thermofix, po 3,5 letech je to všude stále bez mezer, n…
TNT 21.12.2014 09:52
TNT
Obsah ftalátů by měl být taky důležitým faktorem pro rozhodování. Jestli ho výrobec uvádí netuším.
čumil_old 08.12.2014 17:58
čumil_old
Dobry den,mam nalepeni thermofix 2mm a uz po nalepeni su medui dielcami spary cca pol mm niestamy aj…
info 10.02.2017 07:41
info
Dobrý den, mam líbí se mi ta sama podlaha ale slyšela jsem, že se lehce poškrábe, chtěla jsem se zep… poslední
monasu 22.02.2017 22:25
monasu

Dobrý den,
s touto podlahou mám osobní zkušenost, také jsme si ji nedávno dávali jen je od firmy VIP-podlahy a barva tato: Fatra Thermofix 2,5 mm Elegance Habr Masiv. Je velmi pohledná a údržba je snadná. Jen přetřeme mopem a je čistá zem.
Pokud máš ještě nějaký dotaz, tak se klidně ptej.

A tu je web, odkud to máme my:
.cz

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či sa časom neobjavili medzery medzi jednotlivými dielcami.
Tento typ podlahy (Fatra, Thermoflix) chceme dať aj do kúpeľne. Nemáte náhodou skúsenosť s touto podlahou vo vlhkom prostredí?
Ďakujem pekne.

Dobry den,mam nalepeni thermofix 2mm a uz po nalepeni su medui dielcami spary cca pol mm niestamy aj vacsie kde dokonca vsuniem cepielku z orezavatka.Zhotovitel tvrdi ze to tak moze byt ale podla mna nemoze...ma s tym niekto skusenosti?
Dakujem za Vase reakcie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru