Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hodně spínaných zdrojů a zásuvka s vypínačem

Zdravím. Mám obyčejnou zásuvku s vypínačem

[http://www.led4est.eu/inshop/catalogue/products/pi ctures/PES515_V.jpg]

do ní mám připojen počítač a zařízení okolo tj. monitor, 2 tiskárny, repro, video, lcd televize a pokojovou anténu. Snad kromě té pokojové antény mají všechny zařízení spínaný zdroj a z toho (pravděpodobně) vychází můj problém tj. vybité kondenzátory dělají na okamžik po zapnutí velký odběr, až probliknou světla v pokoji a skrz vypínač ve vidět značné zajiskření. Je mi jasné, že ten vypínač z toho zrovna radost nemá a nerad bych, aby se kvůli opáleným kontaktům tam vytvořil přechodový odpor a pak ještě vyhořet kvůli tomu. No dá se tomu nějak předejít?

Předmět Autor Datum
Ty zdroje nejsou dělané na to, že se zapnou všechny najednou. Může to překročit povolený proud spína…
Filuta 21.03.2011 00:24
Filuta
Koupě něčeho důmyslnějšího by se mi asi nevyplatila vzhledem k velikosti úspory. Takže zásuvku méně… poslední
Niko Bellic 21.03.2011 15:43
Niko Bellic
To nejžravější zařízení (což bych tipnul na TV) bych hodil na jinou prodlužku a tu spínal zvlášť. I…
Prasak 21.03.2011 06:19
Prasak
TV a video jsem dal do jiné zásuvky a už je to ok a nechám to tak.
Niko Bellic 21.03.2011 15:42
Niko Bellic

Ty zdroje nejsou dělané na to, že se zapnou všechny najednou. Může to překročit povolený proud spínače (většinou 10A). Rozděl to do dvou a více větví s vypínačem. Nebo prodávají psa s podřízenými zásuvkami. Ty se spustí až po zapnutí hlavního spotřebiče, tím se může také odlehčit nárazu při sepnutí.

PS: V kanceláři když vypadne jistič nebo vypnou proud, tak musíme všechny počítače, monitory, tiskárny vypnout, jinak se nepodaří jistič nahodit. Startovní odběr všech krámů je tak velký, že jistič se neudrží.

To nejžravější zařízení (což bych tipnul na TV) bych hodil na jinou prodlužku a tu spínal zvlášť. I když TV bych nechal asi zapnutou trvale, pokud to není nějakej noname šmejd, tak moderní televize mají minimální odběr. Stálo by to za to změřit to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru