Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak usadit WC

Mám dotaz, když se usazuje wc mísa se svislým odpadem tak má na každé straně díry na šrouby a chci se zeptat dává se tam nějaké těsnění a nějaký tmel či lepidlo ? díky a pokud jo tak jaké či nějaký odkaz děkuji

Předmět Autor Datum
Díry na šrouby jsou aby ses neskácel, až na tom budeš provádět rituály. Do podlahy hmoždinky, k hajz…
Rce 02.06.2008 22:55
Rce
až na tom budeš provádět rituály Těsnění hovnovodu :-D Celkem dost jsem se nad tímto slangem zasmá…
marekdrtic 03.06.2008 16:45
marekdrtic
:-Dsouhlas.
drdys 03.06.2008 18:35
drdys
Co je na tom za slang :))? Voda teče vodovodem, a hov*na musejí tedy hovnovodem až do čističky. :-D
Rce 08.06.2008 02:32
Rce
Mám jakousi fixní představu, že se mísa usazovala okrajem do cementového blátíčka, čímž se eliminova…
čumil 03.06.2008 18:54
čumil
Ja ked som vymienal u nas prasknute WC, tak som si to nove WC najprv posadil na miesto tak ako by ma…
pravy-exolon 03.06.2008 20:53
pravy-exolon
Výborně, přesně tak. Dokonce ten silikon je schopen držet fajáns sám, bez šroubů.
Rce 03.06.2008 21:29
Rce
Hajzlik mozes upevnit v podstate dvoma sposobmi. Bud skrutkami do podlahy alebo silikonom. Skrutky s…
fleg 05.06.2008 19:14
fleg
Usazoval jsem vždy na cementovou mazaninu bez šroubů,žádný problém nevznikl. poslední
miroslav 14.06.2008 23:50
miroslav

Díry na šrouby jsou aby ses neskácel, až na tom budeš provádět rituály. Do podlahy hmoždinky, k hajzlíku bývá přibalena i podložka z umělé hmoty a špuntík na ty šrouby. Těsnění hovnovodu nemá s těm a šroubama nic společného a to tam samozřejmě být musí. To je suchá s ďourou uprostřed, nebo normální splachovací?

Mám jakousi fixní představu, že se mísa usazovala okrajem do cementového blátíčka, čímž se eliminovala škvírka a mísa seděla celou plochou, když se ovšem před tím namazal spodek mísy mazlavým mýdlem, kvůli ev. pozdější demontáži. Propojení hov:out > hov:in se dnes realizuje pryžomanžetou i u tohoto svislého vývodu a jak píše rce original šroubky mají měkkou podložku, aby porcelán či kamenina nepraskly při dotažení.

Ja ked som vymienal u nas prasknute WC, tak som si to nove WC najprv posadil na miesto tak ako by malo byť v konečnej fáze zasadené. Ceruzkou som si označil kde treba vyvŕtať otvory, a obkreslil na podlahu nohu WC. Vyvŕtal otvory, narazil do nich hmoždinky, z vnútornej strany tej obkreslenej nohy WC na podlahe som naniesol asi 15mm širokú vrstvu bieleho sanitarneho silikonu a naň posadil opatrne a pokial mozno co najpresnejsie WC aby sedelo s otvormi v podlahe. Potom so ho opatrne zlahka pritiahol skrutkami. Vytlaceny silikon som zahladil koldokola WC prstom namocenym vo vode s nejakym saponatom. Potom uz bolo len treba nechat WC min 24 hod nepouzivane aby silikon stuhol. A nakoniec som uz len orezal/oskrabal prebytocny stuhnuty silikon.

Hajzlik mozes upevnit v podstate dvoma sposobmi. Bud skrutkami do podlahy alebo silikonom. Skrutky su lepsie na udrzbu a pripadnu vymenu hajzlika, ale zvyknu sa casom vykyvat a zanasat usadeninami. Silikon samotny drzi ako cert, ale ak by si nahodou menil hajzlik po case, tak je celkom mozne ze vytrhnes stary hajzlik aj s podlahou. Ak mas hajzlik na kachlickach tak ta to moc nepotesi;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru