Předmět Autor Datum
Jsou v podstatě tři možnosti: 1/dát nohu kousek vedle 2/dorovnat díry na úroveň okolí a nohu přiděla… nový
jirka44 24.07.2017 12:17
jirka44
Ještě je možnost si vyrobit směs Herkulesu a jemných pilin a tím vylomený prostor vyplnit. Touto smě… nový
dejv111 24.07.2017 13:35
dejv111
Misto herkulesu bych pouzil epoxid(vyrazne lepsi) a misto pilin skleneny mikrobalony(ale to jenom pr… nový
bahno 24.07.2017 16:10
bahno
Ja bych to s epoxidem nehrotil... Vyjel bych sukovnikem diry, ty vylepil drevem odpovidajici velikos… nový
Qikki 24.07.2017 17:33
Qikki
Já bych to třeba sukovníkem, nedělal, protože ho nemám a kvůli jedné opravě bych ho nekupoval. Taky… poslední
Zerozero 24.07.2017 19:16
Zerozero

Já bych to třeba sukovníkem, nedělal, protože ho nemám a kvůli jedné opravě bych ho nekupoval. Taky se to musí umět a mít na to vybavení, udržet to třeba v ruční vrtačce je vo hubu :-). Protože většinou spěchám a nechtělo by se mi míchat epoxid s plnivem, tak bych použil něco co rychle tvrdne. Napadá mě polyesterový tmel, na auta. S označením "rapid" tvrdne hodně rychle. Existuje i s plnivem, ve formě skleněných vláken. Na desce bych odrolil uvolněné části a prostor vyplnil namíchaným tmelem s aktivátorem. Špachtlí dobře vtlačit do podkladu. Zarovnat s okolím pomocí něčeho rovného, třeba kusem plechu. Je potřeba pracovat rychle, tmel zejména ve větším množství tvrdne fakt rychle. Raději míchat na dvakrát, aby nedošlo k tvrdnutí pod rukama.
Po vytvrzení případně přebrousit a přetřít nějakou barvou, pokud by to bylo třeba. Potom podle nohy vyvrtat díry a udělat závity do tmelu.
pokud by byl zájem, zachovat původní pouzdra se závity, tak je možné si na desku podle nohy nakreslit tužkou na ololí poškození souřadnice a podle nich zatmelit pouzdra do tmelu. Menší nepřesnost by se případně dopilovala do plechu nohy. Takhle to vypadá složitě, ale jinak práce na hodinku. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru