Předmět Autor Datum
K jednému ohrevnému telesu(spaľovaciemu kotlu) s vývodom do komína stačí jeden komínový prieduch s j…
Nuda 11.05.2017 14:57
Nuda
Ano tak to mám v projektu, jeden kotel - jednoprůduchový komín. Bez větrací šachty. Mám v projektu j…
Marek432 11.05.2017 15:03
Marek432
Podle me je systemovy komin jednoznacny + . Je to stavebnice, vsechno do sebe pekne zapada, nemusis…
Schizo 12.05.2017 08:12
Schizo
http://www.superkominy.cz/individualni-nebo-system ovy-komin/
kejki 14.05.2017 10:38
kejki
Cena systémových komínů se řídí podle značky. Nejdelší tradici u nás má Schiedel, cenovka je vysoká,… poslední
pavlas81 29.05.2017 16:04
pavlas81

K jednému ohrevnému telesu(spaľovaciemu kotlu) s vývodom do komína stačí jeden komínový prieduch s jednou rúrou v prípade, ak nemáš v pláne v komínovom telese pridať ako bonus odvetrávacie potrubie vlastným ťahom, digestor, WC stupačka, apod. Projektu sa nemusíš držať pevne. Hlavne, aby ti rúru na odvod spalín skolaudovali.

Podle me je systemovy komin jednoznacny + .

Je to stavebnice, vsechno do sebe pekne zapada, nemusis hned vzit Schiedel, ten je strasne drahej, ja stavel od EKO kominy a parada . Jako jebat se s cihlama, nebo s nejakym bednenim, nebo nevim jak si to predstavujes, je podle me krok zpet. Jen nad strechou jsem nevolil ty jejich tvarnice s tim JAKO oblozenim. Koupil jsem klasickou krákorcovou desku a lícove cihly od Klingeru, parada.
A pokud ti muzu doporucit, tu odbocku si tam udelej, je to do budoucna a nebude te to stat majland, jenze v budoucnu, az se rozhodnes, tak ten komin uz rozebirat urcite nebudes :-D

Cena systémových komínů se řídí podle značky. Nejdelší tradici u nás má Schiedel, cenovka je vysoká, ale je vykoupená jejich kvalitním servisem a nemusíte mít obavy, jako u prodejců pseudo značek, například CIKO nebo EKO komín.

Výhodou systémových komínů je jeden certifikát na kompletní komín a záruku, při dodržení montážního postupu a pravidel přejímá výrobce systémového komína. Projektanti systémové komíny rádi používají, neboť mají knihovny jejich komponent do svých programů a kreslení je pro ně jednodušší, než si při projektování shánět rozměry komponent..

Pokud budete volit individuální komín, dbejte na jeho úplnost (abyste nemusel nikde dokupovat například dvířka nebo lepidla,..) a aby byly součástí dodávky certifikáty na jednotlivé komponenty a komínový štítek. Shánět potom kvůli kolaudaci jednotlivé dokumenty je otrava. Záruky na individuální komín přebírá stavitel!

Takže, pokud nechcete šlápnout vedle, pohlídejte si:
- hlavně aby byl komín správně navržený (správný průměr a výška)
- aby byla dodržena minimální délka spalinové cesty (důležité pro výchozí revizi)
- komín se řídí spotřebičem, pokud chcete mít dvě odbočky v jednom průduchu, upozorňuji, že je nemůžete používat současně!
- certifikáty (ať už pro celý systém nebo pro jednotlivé komponenty)
- komínový štítek
- garance a záruky výrobce nebo dodavatele
- reference zákazníků dodavatele
- úplnost dodávky

Zmíněné superkomíny nemají špatnou nabídku, kromě individuálů tam mají i podpultové ceny na systémové komíny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru