Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava strechy

Ahoj,
jdu na rady. Brachovi zateka do dilny. Ma nepravidelnou sedlovou strechu ze sindelu. Vetsi strana o velikosti 7x10m proteka. Bohuzel zevnitr je velmi spatny pristup, respektive zadny. Vymysleli jsme, vzhledem k financim, nabouchat na sindel late a na late dat to nejlevnejsi, tedy sklolaminat vlnity. Myslite ze to bude funkcni na nejaky patek (rok/dva/tri)?
Nejde o vzhled, na strechu nejde videt odnikud, jde ciste o funkcnost ...

Diky i za pripadny jiny tip

Předmět Autor Datum
Smelo na šindle(?) daj late a plech. Len ozrejmi, či myslíš pod pojmom šindel krytinu eternit polože…
Nuda 16.04.2017 14:57
Nuda
Tazatel zmiňuje šindel, to určitě není eternit. Fungovat to bude, osobně bych, pokud nemá podklad bo…
DRAGON-CZ 17.04.2017 12:20
DRAGON-CZ
A kolik takových vrstev ta střecha unese? Jednou bude muset někdo řešit likvidaci toho materiálu a t…
uličník 17.04.2017 23:09
uličník
Jasně, chtělo by to vidět. Neznáme sklon, tvar ani stav střechy. Chce to najít nejprve příčinu zaték… poslední
S4R 18.04.2017 21:49
S4R
Není lepší z finančních důvodů si pozvat odborníka, který vleze na střechu a najde místo, kudy zaték…
uličník 17.04.2017 11:01
uličník

Smelo na šindle(?) daj late a plech. Len ozrejmi, či myslíš pod pojmom šindel krytinu eternit položenú na zadoskovanej streche? Ak sa strafíš do spodných latí na ktorých je prichytený eternit príklepom prípadne ostrým vrtákom, smelo do toho.

http://kutilska.poradna.net/q/view/136923-rada-ohl edne-strechy

Lebo na pálené či betónové tašky by sa ti ťažko niečo príklepom vrtalo a skrutkovalo spolu s laťami a finálnou plechovou krytinou.

Plech môžeš prichytiť priamo na eternit ak je zdravé drevo pod eternitom, nemusíš podkladať navyše, ako bonus, znovu late. Odvetrané by to bolo dosť.

A kolik takových vrstev ta střecha unese? Jednou bude muset někdo řešit likvidaci toho materiálu a ta nebude levná. Když máte u auta prázdné kolo, tak nekupujete hned nové, ale necháte si zjistit, proč je prázdné a zda se dá kolo opravit. Když si tam pozvete odborníka, tak Vám může najít závadu a zaplatíte podstatně méně, než za novou krytinu.

Jasně, chtělo by to vidět. Neznáme sklon, tvar ani stav střechy. Chce to najít nejprve příčinu zatékání. Na druhou stranu, počítám že pod pojmem šindel si tazatel představuje kusovou asfaltovou šablonu, ta se zpravidla vyráběla z oxidovaného asfaltu a pokud měla malý sklon, padalo na ni listí a byla porostlá mechem, tak po dejme tomu dvaceti letech je zralá na výměnu, protože bude narušena na více místech. Pochybuji, že by ji někdo opravoval jiným způsobem než výměnou. Pokud je tomu skutečně tak, pak bych se vykašlal na nějaké sklolamináty (blbě to vypadá, nutnost laťování,... ) a položil na stávající podbití pásy z modifikovaného asfaltu s břidličným posypem a s řádnými přesahy natavil.

Pro příště prosím tazatele o fotky nebo lepší popis. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru