Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úprava hranolů pro stavbu pergoly - stačí ohoblovat?

Zdravím,

mám laický dotaz - dorazí mi nehoblované smrkové hranoly, z kterých chci stavět přístřešek (největší rozměr strany bude 12cm). Chci se zeptat, jestli mi je stačí ohoblovat, nebo je pak budu muset ještě brousit. Hoblováním bych měl dosáhnout dostatečné "hladkosti/jemnosti", aby si nikdo do ruky nevrazil třísku a broušení by pak už nemělo být potřeba, je to tak?

Pokud ano, můžete prosím rovnou doporučit nějaký hoblík? :) Jelikož bych ho použil tak max. jednou za rok, nepotřeboval bych nic profi. Ale zase aby výsledek za něco stál.

díky Moc, R.

Předmět Autor Datum
Ručný hoblík, požičaj ho v náčiní; hobliky narež hranoly, namor na stojane hranoly insekcídnym a fu…
Nuda 10.04.2017 12:46
Nuda
Na taketo hrube roboty je hoblik idealny nastroj. Ak pozadujete vysoku hladkost/jemnost, tak by som…
Flex 10.04.2017 13:27
Flex
Díky moc oběma, poptám se tedy známých po tom ručním hoblíku, případně zvážím půjčovnu anebo rovnou…
Ricar. 10.04.2017 14:33
Ricar.
Len pre upresnenie, velkym profi hoblikom som myslel hoblik, ktory je sirsi nez tram ktory chcete ho… poslední
Flex 10.04.2017 16:18
Flex

Na taketo hrube roboty je hoblik idealny nastroj. Ak pozadujete vysoku hladkost/jemnost, tak by som si vedel predstavit tramy po hoblovani este obehnut pasovou bruskou. Ale iba ak by to bolo potrebne.

Skor nez kupovat by som doporucil pozicat si v pozicovni velky profi hoblik, bezne maju sirku zaberu cca 8 cm, takto by ste to mali na jeden prechod.

Len pre upresnenie, velkym profi hoblikom som myslel hoblik, ktory je sirsi nez tram ktory chcete hoblovat. Nazyvaju sa aj hobliky na tramy. Nedavno som taky videl na nete, sirka zaberu cca 30cm, ale pri cene okolo 1500 Eur jednoznacne pozicat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru