Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Horna fréza - stolík

Chcel by som si kúpiť hornú frézu a spraviť si na ňu stolík. Došiel som ale ku pár problémov. Napred chcem povedať že mám s prácou s drevom minimálne skúsenosti skoro žiadne teraz len začínam. Prvá vec je že čo som pozeral materiál tak väčšinou je vrch stola robený z plywood (preklade prekližka/preglejka). To isté platí aj ostatných veciach skrinky alebo stolík na pílu vis. watch . Neviem či je to len tu ale neviem kde by som mohol zohnať preglejku ale nie len tenkú ale aj hrubú čiže pr dosky ktoré použije vo videu ako rám. Druhá vec je cena pozeral som cenu a tá mi príde oveľa vyššia ako drevo. Pozeral som cenu dosky a tá ma stojí cca 3 € za 4 m oproti cenám preglejky ktorá je o dosť drahšia alebo sa mýlim ?

Předmět Autor Datum
Ber to tak, ze preklizka je v zasade kvalitnejsi material nez drevo(pokud nesrovnavas bednovy Dcko p…
bahno 27.03.2017 15:45
bahno
Nevieš náhodou ako je to s prepravou ? Lebo osobne nemám dosť veľké auto aby som ju tam naložil.
Avarax 27.03.2017 22:59
Avarax
Asi nic moc, sice prodavaji i koncovejm zakaznikum, ale hlavne truhlarum a ti si poradi. Ja je vzdyc…
bahno 28.03.2017 06:29
bahno
Jestli toho nebude potřebovat moc, tak nechat přefiknout na 3 díly, ty do auta dostaneš.
Odoaker 28.03.2017 11:14
Odoaker
watch poslední
cigy67 28.03.2017 19:13
cigy67

Ber to tak, ze preklizka je v zasade kvalitnejsi material nez drevo(pokud nesrovnavas bednovy Dcko preklizku s leteckym rezivem), tak to taky neco stoji.
Ale jinak, preklizky se vyrabeji od nejaky modelarsky 0.6mm az po 30mm tlusty desky, ruzny dreva a ruzny lepidla. Ja bych sahnul po nejaky 9-16mm vodevzdorny(aby moc nenavlhala) brize. V CR beru od jafholz a jak koukam, v SR maj taky pobocky pobocky

Asi nic moc, sice prodavaji i koncovejm zakaznikum, ale hlavne truhlarum a ti si poradi. Ja je vzdycky vozim na strese auta, ale bacha, plocha je hrozna, chce to dat pres ni i pod ni nejakej zebrik nebo par prken, proste neco pevnyho, aby ji vitr nezlomil kdyz pojedes 80. Nebo jich koupit aspon 5. Samozrejme, plati to spis pro ty tenky, 30mm asi vydrzi i jen tak, 15mm kdyz pojedes pomalejc, ale 9mm je velmi ohebna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru