Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka - po výměně vrže a píská gufero

Zdravím,

vyměnil jsem si v pračce vymlácená ložiska na bubnu, gufero a tlumiče. Včera jsem to opětovně složil, proplachoval jsem pračku a pak už i něco vypral. Dnes mi ale během praní začalo něco vrzat a pískat (evidentně to vydává nějaká guma), myslel jsem, že řemen, ale ten to není. Vrže a píská tedy zřejmě právě gufero (potočil jsem bubnem po sundání řemene a je to slyšet). Projevuje se to ale jen někdy, hlavně pak v nízkých otáčkách, ve vyšších jen minimálně. Jak už jsem uvedl, hned ze začátku mi to nedělalo vůbec, jak jsem to skládal, zkoušel jsem s tím točit a vše OK, nikde nic nevrzalo ani nedrhlo. Vše je dobře usazeno, dotaženo, navíc nikde nic ani neteče. Nevím, zda má smysl to zkoušet znovu usadit, nebo mám počkat, co to udělá po více praní, zda si to nové gufero nemá jen sednout a zbytečně neplaším, případně budu rád za nějaký tip. Je to přes 20 let stará AEG.

Díky

Předmět Autor Datum
Mal si hriadeľ v mieste obopnutia gufera fest preleštiť. Najprv kartáčovým kotúčom jemne "prelapovať…
Nuda 26.02.2017 15:47
Nuda
Díky za odpověď. Hřídel jsem kotoučem neleštil, protože si myslím, že někdy stačí setiny a pak tam z…
Dalibor86 26.02.2017 16:20
Dalibor86
Gufero se na ostří po montáži jemně přetře silikon vazelinou . To pískání může dělat i manžeta ,o tu…
E250TD 26.02.2017 16:19
E250TD
Nuda ty seš opravdu vůl jak má být.
dabac 01.03.2017 14:28
dabac
dabac,a teď si představ tu NUDU,když tu nebude !:))
E250TD 01.03.2017 14:35
E250TD
Přikláním se k odpovědi že to bude dělat buben bud´to se střetem víka vany a těsněním.Téměř s jistot…
dabac 01.03.2017 14:58
dabac
Príliš ste dorazili dotlačili ložisko alebo domček ku guferu,stačí to trochu odtiahnúť,je tam veľký… poslední
Slavco31 02.03.2017 10:19
Slavco31

Mal si hriadeľ v mieste obopnutia gufera fest preleštiť. Najprv kartáčovým kotúčom jemne "prelapovať" na 3-tis otáčiek po obvode a potom vyleštiť filcovým kotúčom napatlaným v silichrome. Oba tieto nástavce na ručnú vítačku.

Musíš počkať, až si gufero vyleští hriadeľ od starších nánosov. Gufero sa nemaže. Guferá sa dajú mazať v medzipriestore, ak sú na hriadeli dve, nasadené opačne (pružinkami) oproti sebe.

Díky za odpověď. Hřídel jsem kotoučem neleštil, protože si myslím, že někdy stačí setiny a pak tam začne téct nebo něco. Každopádně jsem hřídel zcela očistil od všech nánosů. Ale asi tedy počkám a uvidím.

Přikláním se k odpovědi že to bude dělat buben bud´to se střetem víka vany a těsněním.Téměř s jistotou mohu tvrdit že to gufero nepíská.Obzvlášť když tazatel píše že to slyší při pootočení bubnu.To tedy gufero být nemůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru