Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace rgb led pásku

Zdravím, v Kauflandu jsem pořídil tuhle legreaci:
[http://thumbs.picclick.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/7Os AAOSwmLlX7T9m/$/5m-LED-Strip-von-BLAUPUNKT-Qualita ts-LED-Band-flexible-_57.jpg]
a potřeboval bych ten pásek roztřihnout asi na pětkrát a ty jednotlivé kousky spojit, ale ne na tvrdo, aby to bylo snadno rozebíratelné (a pokud možno i blbovzdorné, proti např zavadění nohou, aby se rozpojilo a nevyrvalo pásek). Dal by mi někdo tip, jaké konektory kde shánět? A ještě propojovací kabel, pásky budou od sebe tak metr - ten má být jak silný?
A poslední věc - mají se jednotlivé fragmenty zapojit do série, nebo paralelně?

Díky za tipy

Předmět Autor Datum
https://eshop.ledsolution.cz/jak-zapojit-led-pasek www.ledpasky.net a desítky dalších návodů jsou…
miroslav 13.02.2017 17:57
miroslav
Preco tam pisu vpravo ze "3x connector"? Nema to nahodou uz 3 rozpojitelne miesta ci co? Taketo vec…
MM.. 13.02.2017 17:58
MM..
Nn, kde střihnout pásek, to vím. Ať přiblížim o co jde- chci si podsvítit bicí. V každém bubnu bude…
Mistr X 13.02.2017 21:02
Mistr X
1) to je jedno bud si vypajkuj zo starych zariadeni alebo si kup napr. nieco odtial x-rade-konektory… poslední
MM.. 14.02.2017 00:15
MM..

Preco tam pisu vpravo ze "3x connector"? Nema to nahodou uz 3 rozpojitelne miesta ci co?

Taketo veci na 12V mavaju vacsinou paralelne zapojene segmenty po 3LED v serii+odpor v serii, ale nevidim dobre na ten pasik ci tam je ten odpor vzdy po 3LED. Ak neni tak si to nemozes rezat jak ta napadne (lebo prudovy zdroj), ak je tak si mozes rezat vzdy na hranici segmentu. Segmenty su spojene paralelne, ale ak rozrezes pasik tak sa da spojit aj "seriovo" tak jak si ho rozrezal - tam su proste tie RGB a zem kontakty tahane po celom pasiku t.j. "paralelne".

P.S. ten tvoj je RGB takze 3x3LED v segmente a 3odpory, vsetko je trojmo (R,G,B)

P.S. a co sa tyka hrubky tak pojde tam 1A, tak nejaky hocjaky medeny trebars janeviem 0,35mm2 apod, ale ne nejake nitky.

P.S. a konektory tiez nech zvladaju aspon 1A, ja by som tam dal take piny co sa pouzivaju na jumpre na motherboardoch a k tomu protikus sa tiez da kupit ako pasik, napr. v conrade apod, da sa to potom aj rezat/lamat po 4pinoch apod.

Nn, kde střihnout pásek, to vím. Ať přiblížim o co jde- chci si podsvítit bicí. V každém bubnu bude po obvodu korpusu pásek. No a otázky jsou-
1) bubny po koncertě rozeberu, tj. buben musím odpojit. Máte někdo tip na dobré RGB konektory?
2) jak silné použít propojovací kabely (to už tedy bylo částečně zodpovězeno)
3) jednotlivé bubny zapojím ke jednotce paralelně, nebo mám zapojit hada, jeden buben za druhý do série?

1) to je jedno bud si vypajkuj zo starych zariadeni alebo si kup napr. nieco odtial x-rade-konektory.c0224620 a spajkuj si nieco taketo propojka-5-cm-bila.k154737 akurat ne len 5cm ale kolko potrebujes. Ale odporucam to urobit 5pinove a 1pin zaslepit (druhy skraja) aby sa to nedalo strcit naopak.
Alebo si kup nieco odtial http://www.conrad.cz/pc-konektory-samorezne-konekt ory-x-rade-listy.c0224630 to su hotove konektory samorezne - je to nieco ako PATA kabel, len potrebjes k tomu spravny plochgy kabel tiez. Stare 40pinove PATA alebo floppy kable sa daju pripadne tiez pouzit. To sa len potom zamackne dokopy a je to hotovy kabel, nepajkuje sa to.

2) to je jedno, ak to neni nitka.

3) to je jedno. Zdroj je predpokladam 12V a ne prudovy zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru