Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka Bosh SMV69M40EU nesuší nádobí, chyba E08

Dobrý den,
byla bych ráda za radu ohledně myčky. Třeba máte někdo zkušenosti.
Máme myčku Bosh SMV69M40EU. Přestala nám sušit nádobí.
Zavolali jsme si autorizovaný servis Bosh, technik přijel, řekl, že se zobrazuje chyba E08 a ať vyměníme ventil u přívodu vody, že blbne zpětná klapka. Vzal si 690 Kč a odjel. Za našimi zády nám navíc nastavil extra sušení, myslel si, že tím problém asi vyřeší. Samozřejmě problém ve zpětné klapce vůbec není, ta je v pořádku. Nyní jsme o 690 Kč chudší a závada není odstraněna ani odhalena.
Při Eco programu se nejprve provede předmytí studenou vodou, následně se voda jednou ohřeje na 50°C a s touto vodou probíhá celý mycí cyklus až do fáze finálního oplachu s leštidlem. Těsně před fází sušení je voda odčerpána a nově načerpaná voda smíchána s leštidlem. Do této fáze myčka funguje jak má...pak se provede finální oplach a tato voda se má zahřát na teplotu přibližně 60-70°C, přičemž je sušeno párou z této vody. Toto se již neděje.
Děkuji za tipy.

Předmět Autor Datum
Nějaký doklad o návštěvě servisáka snad máte,REKLAMACE SERVISNÍHO ZÁSAHU ! Taky trochu vaše chyba,je…
E250TD 04.02.2017 05:35
E250TD
Mám, zásah jsem také reklamovala. BOSH tvrdí, že technik neudělal v ničem chybu. Je to boj s větrným… poslední
hrvatica 10.02.2017 14:19
hrvatica

Mám, zásah jsem také reklamovala. BOSH tvrdí, že technik neudělal v ničem chybu. Je to boj s větrnými mlýny.
Já jsem obyčejný spotřebitel. Žádám tady o radu a né o výčitky. Jak jsem zmiňovala, technik nám řekl, že je chyba ve zpětné klapce ventilu. To se týká přívodu vody, né myčky. Tím pádem neměl ani předvést jak, že je to v pořádku. A já nejsem vodař abych to na místě vymontovala a zjistila, že ventil je v pořádku

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru