Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak si poradit s plisni v zateplenem panelaku?

Zdar,

vysvetlim situaci:

Pred cca. 7 lety zateplila firma panelak, nejdriv teklo strechou lidem v poslednim patre, jak to udelali blbe, s firmou probehl nejakej soud, protoze se k naprave nemeli, pak jina firma strechu predelala a od te doby uz nezateka.

Jenze sousedi z posledniho patra co maji okna na sever, tak se jim od te doby kdy se zateplilo dela v pokoji na severni zdi plisen. Steny maji nahozene, zadna tapeta. Pouzili ruzne prostredky k odstranovani plisni, shodili na te zdi i tu "omitku" a vystukovali to znova. Plisen je tam zase a je to az tak, ze od plisne chytne i zadni stena skrine, ktera je i trochu odsunuta od zdi, neda se v panelaku to odsunout pul metru, neni prostor. Rikala sousedka, ze i hodne vetraji, v zime maji porad pustene topeni a vetraji a plisen na chvili mirne ustoupi, ale pak se objevi znova. Treba je blby, ze se jim od te doby i hodne rosi okna.

Nevi si s tim rady.

Ptal jsem se na to jednoho znameho stavare a ten tvrdil, ze je spatne prilepene zatepleni a ze bez predelani zatepleni se s tim nic neda. Jenze jak rikam, firma co zateplovala je davno pryc a predelavani zatepleni kvuli jedne partaji v poslednim patre na jedne stene, to SVJ nepripusti kvuli penezum co by to stalo.

Nevedel by nahodou nekdo jeste neco, co by jim mohlo pomoci?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předpokládám, že mne někteří přispívající "odborníci" ukamenují, ale aťsi. Leta jsem řešil plíseň v…
albert 31.01.2017 11:14
albert
Plíseň nezmizela, ale zůstala za kazetami. Nevede za tou zdí svod dešťové vody? Není tam někde poruš…
uličník 31.01.2017 23:57
uličník
A jak asi - jsou celoplošně přilepené a drží. To by je snad ta plíseň odlepila ne?
albert 15.02.2017 14:31
albert
Doplnit informace o fyzice a budete vědět, proč to je. poslední
milan.cukrar 20.02.2017 06:48
milan.cukrar

Předpokládám, že mne někteří přispívající "odborníci" ukamenují, ale aťsi. Leta jsem řešil plíseň v kuchyňské skříni na potraviny (známá "špajz" - konstrukce s dveřmi v rohu kuchyně). Nakonec jsem na omítku nalepil obyčejné stropní polystyrenové kazety a je po plísni. To samé jsem realizoval ve vestavěné skříni, jejíž zadní stěna je rovněž venkovní zeď a plíseň také zmizela. Ve skříni mám navíc tabletové pohlcovače vlhkosti a když je zapomenu vyměnit, po polystyrenových tabletách doslova stéká voda. Poslední využití kazet mám v obývacím pokoji, kde od venkovní zdi v zimě když promrzla prachsprostě táhlo po nohách. Pokrytí stěny zmíněnými kazetami to definitivně odstranilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru