Předmět Autor Datum
1.Ne 2.Ano
kozakl 21.01.2017 20:30
kozakl
Výstižná odpověď. :-D To by mě pak zajímalo kdybych to reklamoval, jak by na to reagovali.
Cat 21.01.2017 20:38
Cat
Pokud je ve vodě obsažen mangan a železo - a to je v každé pramenité, NEFUNGUJE! V zaměstnání jsem m…
sekim 21.01.2017 20:45
sekim
Nevím co tam je otestovanou vodu nemám, ale ve varné konvoci je to celé bílé.
Cat 21.01.2017 20:58
Cat
Bílé? Tedy "vodní kámen"-rozpuštěný vápenec.
sekim 21.01.2017 22:42
sekim
My u novostavby řešímě problematickou vodu z vrtu.Je tvrdá a obsahuje nějaký bakterie (ne koliformní…
iconek 21.01.2017 22:23
iconek
Funguje. Mám objektívne overené. Je to ale relatívne, má to háčik. Zmagnetizovaná voda sa musí spotr…
Nuda 22.01.2017 02:26
Nuda
Dobrý den,přesně jak píše Nuda-funguje.Již v minulosti jsem zde v jiné diskuzi popisoval vlastní dlo…
Lubomír 22.01.2017 11:08
Lubomír
http://www.kureniezen.sk/kurenie/eshop/35-1-Cisten ie-a-uprava-vody/0/5/4233-Filter-Honeywell-3-4-FF… poslední
Nuda 22.01.2017 11:36
Nuda

Pokud je ve vodě obsažen mangan a železo - a to je v každé pramenité, NEFUNGUJE! V zaměstnání jsem m. j. obsluhoval destilační přístroj, který vyráběl destil.vodu z pramenité. Po vyrobení cca 150 l destilky se musel regenerovat filtr(ostion).Vyřadil jsem tento filtr, a zapojil předmětný "Odstraňovač". Testoval jsem i "Odstraňovač" magnetický. Výsledek stejný! Přesto, že se výrobce oháněl atesty a tisíci děkovných dopisů...

My u novostavby řešímě problematickou vodu z vrtu.Je tvrdá a obsahuje nějaký bakterie (ne koliformní).
Zakoupili jsme reverzní osmózu s UV zářivkou.Ta ale vyžaduje měkou vodu, aby se nám nezanesla vápencem ta trubice, ve které je umístěna zářivka.Museli jsme zakoupit změkčovač vody na principu solanky.Nic jiného nefunguje.Stálo to ovšem 11 tisíc a je to velký jak pračka.Voda je v pohodě a nějaký skvrny od kamence a bílý sprchový kout již neznáme.

Funguje. Mám objektívne overené. Je to ale relatívne, má to háčik. Zmagnetizovaná voda sa musí spotrebovať do 12-24 hodín v zásobníku, inak postupne stráca účinok. Varom vody sa náboj tiež eliminuje. Kanvicu prevar raz do mesiaca kuchynským, 8% vínnym octom.

V potrubí, kde je prietok, sa neusádza na stenách bordel. Dokonca ak sú trubky už zanesené, tak zmegnetizovaná voda postupne rozpúšťa pôvodný sediment.

Používam tento xindel na pozinkovanom potrubí už tridsať rokov. Minulý rok mi inštalatér prerábal (vymieňal plynový kotol Vailant za Junkers a tiež prepojenie na 150l el.zásobník) pričom po rozhodení 1/2" trubiek na rozvod teplej úžitkovej vody konštatoval, že tak čisté potrubie vo vnútri ešte za svojej praxe nevidel. Pritom čerpám do sústavy čerpadlom Sigma SVA32 3° výhradne studničnú vodu. Niekde v domácnostiach, kde prerába tento inštalatér vodu, sa nedá do trubky strčiť po tridsaťročnom používaní ani tenký skrutkovač, až tak sú zanesené rúry vodným šutrom. Jedine výmena rozvodov alebo odpojiť štoubenia na prívode a od batérie, napustiť trubky po dobu 24 hodín kyselinou chlorovodíkovou.

Dobrý den,přesně jak píše Nuda-funguje.Již v minulosti jsem zde v jiné diskuzi popisoval vlastní dlouholetou zkušenost s touto dočasnou úpravnou vody vlastní výroby podle schematu na internetu.
Jen v krátkosti,bydlím v městečku v polabí kde je voda doslova šílenost,vše celá leta zarůstalo,nejen varné konvice,ale i sítka na vodovodu,každý měsíc do roztoku yseliny,jinak voda netekla.
Bojlery každý rok rozdělat a vykydat z každého dva kbelíky vodního kamene.
Nyní sítka čistím párkráte za rok,spíš od hrubých částic jiného rázu.
Bojlery neřeším spoustu let pokud jsem jeden před dvěma lety měnil,bylo v něm usazeniny minimum.
Nejsem propagátorem žádného prodejce,přístroj jsem vyrobil sám za pár korun.:-)

zdroj návodu výroby:

vodni_kamen.html

předešlá diskuze:

http://kutilska.poradna.net/q/view/8124-jak-na-tvr dou-vodu

http://www.kureniezen.sk/kurenie/eshop/35-1-Cisten ie-a-uprava-vody/0/5/4233-Filter-Honeywell-3-4-FF0 6-3-4AA

Na prívodnom 1" potrubí mám tento samočistiaci nano filter. Geniálna a hlavne lacná vec. Metalický filter tvorí prepletenec (ako spletená ponožka či čapica z vlny) lenže z tenkého, nerzez okrúhleho drôtu od 100mikrónov po nano medzery, takže sa nezanesie tak skoro, ako klasický dierovaný plech alebo sieťovina. Dokáže zachytiť aj super jemné ílové bahno. Reverzným tlakom z druhej 100l expanzky situovanej za výtlačným potrubím sa jednoduchým otočením ventilu smerom do hadice vyfúkne odpadový bordel zo vonkajšej strany sítka časom zachytený z potrubia a studne (žížaly robia vo vode v studni bordel aj v pätnástich metroch hlbky) aj keď mám saciu klapku meter od dna.

Sítko po rozobratí vyčistím, vymočím raz do roka v 8% kuchynskom teplom octe, vydrhnem kartáčkom na zuby a na záver vypláchnem v čistom save originál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru