Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem revize kotlů do konce roku

Prosím o radu. Protože do konce roku musí být revize kotlů na tuká paliva. Potřeboval bych poradit.
Mám na domě tepelné čerpadlo. Ale mám i kotel na tuhá paliva. Jde ale o to že topím pilinamy přímo z pily. Které jsou z čerstvého dřeva. Mám kotel který kdysi vymyslel KLEMZA. Piliny v tom hoří krásně a nemouří, ale samozřejmně nespnlí normi emise. Na veletrzích mi nidko nedokázal nabýdnout kotel který dokaže takto pilinyx spalovat.
Není nejaká možnost jak to řešit. Třeba jestli nejde namontovat nejaký komínový filtr na splodiny a emise.
Děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Domnívám se, že celý tento problém byl uměle vytvořen pro to, aby bylo nutno staré kotle vyhodit a k…
mirektatra 14.10.2016 18:09
mirektatra
A ještě teoretický dotaz. Když revizi nenechám udělat a někdo mě udá, nebo se zkrátka ozvou z úřadu,…
pc 22.10.2016 22:42
pc
Tak čistě teoreticky by měli možnost vlézt jen do kotelny a skladu paliva. Většina lidí má krbovky j… nový
Zdoter 23.10.2016 07:48
Zdoter
Vlézt do baráku můžou jen při podezření spalování nějakého bordelu (tomu musí předcházet nějaký důka… poslední
Uroboros 23.10.2016 08:09
Uroboros

Domnívám se, že celý tento problém byl uměle vytvořen pro to, aby bylo nutno staré kotle vyhodit a koupit nové. Lidé nemají peníze, o kterých by mohli sami rozhodovat, protože jim je "Systém" sebere, aby sám mohl o nich rozhodovat - tedy aby bylo možno rozdělovat dotace - a jak známo, rozdělováním se peníze transformují ze "společných" do soukromých.
Shrnuto: Kotle není možno upravit tak, aby splnily současné požadavky, protože tak by rozdělování (a ztrácení) peněz ztratilo veškerý smysl. ]:( Na kotli totiž není důležité, co splňuje, ale na co má vystaven oúúúřední glejt :!: A ten na nějakou úpravu nezískáte :-p

A ještě teoretický dotaz. Když revizi nenechám udělat a někdo mě udá, nebo se zkrátka ozvou z úřadu, abych revizi doložil. Co když jim odpovím, že nemám kotel, ale klasická kamna na tuhá paliva. Mají pravomoc, přijít mi domů zkontrolovat typ kamen? Vím, že teď budou moci otravovat lidi s čím topí a vlézt jim domů, ale tohle je něco jiného. A v případě, že budu tvrdit, že mám klasická kamna a ne kotel, vyhnul bych se i povinného kupování nového kotle v roce 2020 nebo 2022 (?).

Tak čistě teoreticky by měli možnost vlézt jen do kotelny a skladu paliva. Většina lidí má krbovky jinde než kotel. Klidně jim ukážu, kde mám krbovky, ale nenechám nikoho, aby mi prolézal celý barák. Nehledě na to, že kotel mám umístěný v jiné části domu, která má i svůj vlastní vchod.

Vlézt do baráku můžou jen při podezření spalování nějakého bordelu (tomu musí předcházet nějaký důkaz, svědci...), předchozím písemném upomenutí a návrhu k nápravě, teprve když k nápravě nedojde, tak má kontrolor právo na vstup, který musí i tak předem písemně oznámit. Na to aby někdo vlezl do baráku a hledal kotel, na to fakt právo nemají. Takže v klidu. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru