Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem el. vedení

Dobrý den,

Mám problém s el. vedením, vedoucím přes můj pozemek vedený jako stavební parcela ale dokud nepřemístím stávající sloupy je pozemek nepoužitelný. Považoval jsem za dobrou zprávu že energetik poslala sousedovi jež zažádal o přípojku, kladné vyjádření s tím že na své náklady stávající sít posílí. byl jsem se tedy zeptat jak mám postupovat aby se při posilování stávající sítě, sloupy posunuly zhruba o 5-6 metrů a bylo mi zděleno že jsou to 2 neslučitelné akce. V praxy by to tedy znamenalo, že energetika by vyměnila vodiče, vyměnila sloupy a za týden by přijeli titéž pracovníci a vše co udělali, by opět rozebrali a přemístili o zmíněných 6 metrů výše tentokrát na mé náklady. Je tato organizace a tento stát opravdu tak "debilní" a vyžaduje placení dvou zbytečných akcí místo jedné?
Mám já nějakou šanci? Samozřejmě že natáhli dráty přímo přes střed parcely takže je pozemek nepouitelný, neexistuje ani žádná smlouva nebo věcné břemeno. Začínám mít pocit, že komunismus taddy vládne dál jen v bledě modrém.

zhruba tato situace

www.nahraj.cz/download/120775879407/16865
Předmět Autor Datum
Toto je poměrně složitá právní tematika (věcná břemena, vedení sítí..) Jen obecně - pokud vím, veden…
leo 10.04.2008 07:51
leo
trochu OT: V nakupnim centru v Praze na Chodove, kdyz si zajdete do "fast food koutku" a podivate se…
JR_Ewing 10.04.2008 12:53
JR_Ewing
Obytnej dům ? To snad ne...ale v týhle banánový republice je možný všechno.]:(
strejdabrabenec 10.04.2008 16:31
strejdabrabenec
Jj, znám taky ten domek. V tomto státě jde všechno. Ale že bych musel mít nad hlavou VVN, to zrovna…
Rce 10.04.2008 22:23
Rce
Copak pocit, nikdo mi nevymluví že je to zdravotní riziko. Dost dlouho se o tom mluví, prý neexistuj…
strejdabrabenec 11.04.2008 18:10
strejdabrabenec
S tou elektrarnou je to slozity, clovek je kolikrat rad, ze najde nejakou praci a moc si vybirat nem…
Redmarx N 11.04.2008 18:45
Redmarx N
Staci zajet do rezidencnich ctvrti na okraji Prahy, treba mezi Hajema a Pruhonicema, taky tam stojej…
Redmarx N 11.04.2008 13:16
Redmarx N
No a nemuzes si vykopat jamu, zavolat je kvuli tomu presunuti, nezakopavat to a pak je zavolat podru…
Redmarx N 11.04.2008 18:48
Redmarx N
jj je to logičtější, ale furt jednu z těch akcí budu platit at už bude realizována nebo ne, leda se…
Mira czz 12.04.2008 07:21
Mira czz
pokud tam bylo vedení se sloupy tak se na to vztahuje věcné břemeno které se nikde neuvádí..../pokud…
revizní technik 13.04.2008 15:02
revizní technik
e.on ?? ...neuveritelnej moloch. uz za bolsanu jeste pod jinym nazvem byli samostatnym statem ve sta… poslední
sHpy00n 15.04.2008 11:12
sHpy00n

Toto je poměrně složitá právní tematika (věcná břemena, vedení sítí..) Jen obecně - pokud vím, vedení zřízená za platnosti zákona 110/1964 byla věcným břemenem ze zákona, nezapisovala se do katastru a platila i po změně zákona. Od účinnosti zákona 151/2000, O el. komunikacích by se měly vedení zřizovat na základě dohody o věcném břemeni, event. určité náhradě. Ale vedení a věc.břemena zřízená dle původního zákona zůstávají v platnosti. Tak je tomu i po opětovné změně zákona, nyní na 127/2005.
Při odhodlání ,,jít do sporu''bych radil vzít právníka, jinak zkusit dohodu s majitelem vedení, asi je to i trochu o lidech, prostě tak dlouho otravovat nebo najít ty správné dveře, kde nakonec pochopí o co jde.

trochu OT: V nakupnim centru v Praze na Chodove, kdyz si zajdete do "fast food koutku" a podivate se ven, uvidite stat dum primo pod draty VVN ( pravdepodovne 400kV ). Nekdo si na tom asi pri stavbe ( domu nebo dratu, podle toho co stalo driv ) namastil kapsu. Ale i to jde :-(

Copak pocit, nikdo mi nevymluví že je to zdravotní riziko. Dost dlouho se o tom mluví, prý neexistuje žádná přesvědčivá studie která by to potvrdila. Pche. Můj děda pracoval celej život v elektrárně. Tátovi prý vždycky říkal že skoro všichni kteří tam pracovali umřeli na rakovinu. Umřel když mi bylo 5. Hádej na co. Známý měl dílničku v kůlně (černá stavba) pod vn a 5 metrů od trafačky. Rakovina mozku, bylo mu něco přes 30.

S tou elektrarnou je to slozity, clovek je kolikrat rad, ze najde nejakou praci a moc si vybirat nemuze, aspon kdyby temhle lidem davali nejaky rizikovy priplatky. :-/
Ale kdyz jde pod to nekdo dobrovolne bydlet nebo si zaridi hezkou dilnicku, tak je idiot a dobre mu tak s tou rakovinou. ]:)

No a nemuzes si vykopat jamu, zavolat je kvuli tomu presunuti, nezakopavat to a pak je zavolat podruhy kvuli posileni stavajici site ?
Je to furt nadvakrat, ale logictejsi. (Teda jestli se o nejake logice da vubec v tomhle pripade mluvit.) 3-[

jj je to logičtější, ale furt jednu z těch akcí budu platit at už bude realizována nebo ne, leda se zkusit domluvit s realizační firmou, na to ale asi nepřistoupí, ale za pokus to stojí ]:). každopádně se tady dějí věci nad kterými zůstává rozum stát.

pokud tam bylo vedení se sloupy tak se na to vztahuje věcné břemeno které se nikde neuvádí..../pokud koupíte pozemek a je tam nadzemní vedení tak pokud si rozvodné závody postaví hlavu tak s tím nic neuděláte /pouze pokud by jste si to na vlastní náklady přemístil-samo se souhlasem RZ/....musíte si dát požadavek na místní RZ a čekat a čekat.Někdy to je na "dlouhé lokte"....hlavně musíte být trpělivý !!!!!a pevné nervy!!!!!

e.on ?? ...neuveritelnej moloch. uz za bolsanu jeste pod jinym nazvem byli samostatnym statem ve state a obavam se, ze dnes jsou jeste horsi a neuveritelnejsi...

chces stavet a nemas elektiku? no tak zaplat kompletni pripojku se vsim servisem. jo tam je jeste dalsich 9 parcel? aha.. no tak to rovnou polozime vedeni dimenzovane pro vsech 10.. coze to? ze je tam v dosahu jenom VN? ale to musi byt jeste trafostanice, to je prece jasny, ze.
kdo bude platit?? pff... hloupa otazka.. no prece ty, kdyz ses prvni...

to uz se dnes i s telefonakama dohodneme lepe..
BLINK

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru