Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všechny výše jmenované jsou dobré, ještě bych do výběru přidal Clarion. Jinak nejvíce kvalitu zvuku…
martas38 29.06.2015 16:24
martas38
Radio ma zosilovace ktore zvuk nijak neovplyvnuju (spravidla velmi slusne mostiky s malym skreslenim…
MM.. 29.06.2015 17:11
MM..
Mám autoradio Clarion, zesilovač Soundstream a repro Eyebride a s tím zesilovačem to hraje podstatně…
Martin365 29.06.2015 20:51
Martin365
To bude asi tym napisom "clarion", mne sa mari ze to je nieco jak teleshoppingova znacka, ale zhlavy…
MM.. 29.06.2015 21:09
MM..
Já se ho musím z části zastat. On to podává tak, že další zesilovač = lepší zvuk. Když si dáš do aut…
Potkan007 29.06.2015 21:24
Potkan007
Takhle nějak jsem to myslel. Je to asi jako když zapojím nažraná sluchátka, např. AKG K701 do mizern…
Martin365 29.06.2015 21:38
Martin365
V radiach ale neni nejaky "levny zesik" z mobilu.
MM.. 29.06.2015 22:10
MM..
Bavil jsem se teď o sluchátkových HIFI zesilovačích k domácím sluchátkům, kdy ty bídné jsou v ceně k…
Martin365 29.06.2015 23:04
Martin365
Vseobecne nemiesal by som sluchatka s repro ptz to su dost odlisne veci. A ak chces absolutne hifi t…
MM.. 29.06.2015 23:34
MM..
Potrpím si na opravdu kvalitní zvuk a nejsnažší (a nejlevnější) cestou jsou právě kvalitní sluchátka…
Martin365 29.06.2015 23:52
Martin365
Bavíte se zde o autorádiu, že? Osobně tedy neznám nikoho, kdo by v autě přehrával CD kvalitu. 99% po…
Uroboros 30.06.2015 10:27
Uroboros
MP3 v autě dostačuje i těch mizerných 128kbps, díky hluku se to stejně nedá rozeznat od CD kvality.… nový
vernon 22.10.2016 12:30
vernon
Za mě teda Pioneer, ale vsechny tyhle značky jsou OK. Jde spis o jakou cenovou kategorii. Jen né Son… nový
Chudys 22.10.2016 21:34
Chudys
Dobrý den, mohu se zeptat, proč ne Sony? Zrovna jsem koupil tohle autorádio http://www.bmshop.eu/so… poslední
Dan Dy. 24.10.2016 11:26
Dan Dy.

Všechny výše jmenované jsou dobré, ještě bych do výběru přidal Clarion. Jinak nejvíce kvalitu zvuku ovlivní repro (stojí za to vyměnit ty montované výrobcem auta za nějaké lepší) a ještě použití autozesilovače.Toto ovlivní výsledný zvuk podstatně víc než vlastní autoradio.

Mám autoradio Clarion, zesilovač Soundstream a repro Eyebride a s tím zesilovačem to hraje podstatně lépe, než s tím co je v Clarionu. Mnohem lepší hutnější zvuk a čistší zvuk i při větších hlasitostech naprosto bez šumu. Rozdíl asi jako když si pustíš hudbu přes počítačové bedýnky Genius, nebo přes zesilovač NAD a reprobedny Heco Aleva.

Já se ho musím z části zastat. On to podává tak, že další zesilovač = lepší zvuk. Když si dáš do auta nějaké slušné, ale méně citlivé repráky, zesilovač v autorádiu se s tím pere, jak může, nemá na ně výkon, začíná zkreslovat, zvuku chybí lehkost. Dražší repro někdy mívá zesilovače rovnou k sobě. Repráky udělají zvukově nejvíc, autorádio něco taky. Nejdřív bych řešil ty dvě položky v tomhle pořadí. Pochybuju, že by kupoval něco s potřebou zesílení mimo rádio, většina běžné produkce má dostatečnou citlivost.

Takhle nějak jsem to myslel. Je to asi jako když zapojím nažraná sluchátka, např. AKG K701 do mizernýho sluchátkovýho zesilovače a pak do něčeho lepšího. I na nízkou hlasitost pak hrají o dost líp, prostě ten levný zezík je málo nakrmí, nebo jak bych to řekl - hrají sice hlasitě, ale plechově, zahuhlaně a podobně a přitom míň náročný sluchátka ten levnej zesilovač uživý obstojně a zvuk je celkem dobrý. A takhle se to chovalo i u mě v autě v sestavě Clarion - Soundstream - Eyebride, prostě samotný Clarion měl problém ty Eyebride uživit.
Nevím, jestli se ještě Eybride vyrábí, ale byla to japonská značka, přední s cinkáčema mě před deseti léty stály pět a zadní 3,5 tis Kč.

Bavil jsem se teď o sluchátkových HIFI zesilovačích k domácím sluchátkům, kdy ty bídné jsou v ceně kolem 5000Kč (Audinst HUD) a ty dobré v ceně kolem 20 tisíc (Casea Lyra, Vincent KHV1). To podle mě nejsou levné zesíky. O mobilech a sluchátkách k mobilu opravdu není řeč :)

Vseobecne nemiesal by som sluchatka s repro ptz to su dost odlisne veci. A ak chces absolutne hifi tak samozrejme treba aj co najlepsi zosilovac, ono zavisi od mnohych veci (layout, filtrovanie napajania ptz vodice maju indukcnost, vsetky suciastky okolo, ich sum a skreslenie, vazby medzi clenmi - seriovy kond je high pass, kludovy prud koncoveho stupna, atd), ale to sa potom bavime o velmi jemnych vplyvoch, pripadne basy trochu slabsie apod (da sa zosilit korekciami), v aute je to relativne irelevantne ptz akustika auta nedovoluje hifi pocuvanie. Ked sa chcem vyzivat v detailoch tak tiez zapnem receiver a ne nejaky TDA za 50Kc, a hlavne to nebduem robit v aute :). Neviem co mysli dotazovatel kvalitnym zvukom, ja mam na mysli normalnu kvalitu ktora ma vyznam do auta, a pre normalnu hlasitost.

Potrpím si na opravdu kvalitní zvuk a nejsnažší (a nejlevnější) cestou jsou právě kvalitní sluchátka a sluchátkový zesilovač. Proto jsem toto uváděl jako příměr, myslel jsem, že i v autě to funguje podobně - že je "zesilovač a zesilovač"
Samozřejmě vím, že akustický prostor v autě je dost mizerný. Tím, že něco zní plechově jsem myslel zabarvení zvuku, které netrénované ucho nepostřehne. Těžko vybuditelná sluchátka zní s horším a výkonově slabším zesilovačem o dost hůř, než s lepším i na nízké hlasitosti. Třeba ty uvedená AKG K701 jsou tím pověstná. Dnes už je nevlastním, ale mp3 jsem do nich pouštěl opravdu minimálně, kvalitu a nekvalitu nahrávky odhalí opravdu dokonale. Například i to, že dnes se ve studiích nahrává ve většině případů hudba (krom jazzu a vážné) podstatně méně kvalitně, než v 70. a 80. letech, vše je přebuzeno, podstatně menší dynamický rozsah. Ale to už odbíháme jinam.

Bavíte se zde o autorádiu, že? Osobně tedy neznám nikoho, kdo by v autě přehrával CD kvalitu. 99% poslouchá buď rádio, nebo mp3. O kvalitě mp3 nemá smysl vůbec diskutovat, o rádiu to smysl má, ale díky modulaci, přeplněnosti pásma a vůbec samotné kvalitě příjmu v autě je kvalita audio také v háji, krom toho se co udělá při vysílání s původním signálem takový optimod, to je lepší vůbec nezjišťovat, jinak se vám udělá zle. Na hluk a vibrace z venku či od motoru se taky nějak zapomíná a při tom je to v autě 50% zvuku, ne li víc, když se poslouchá v rozumné hlasitosti a velice kvalitně odhlučněném autě.

To, že někdo narve do auta 10tis za zesilovač a 10tis za repro, to většinou znamená to, že je mu tak 18-30 a chce machrovat před kamáry, že má v autě "500W HiFi", aniž by vůbec věděl, co to znamená. Hlavně, že to řve a auto basy pomalu poskakuje, ale poslouchat se to nedá...

Fajnšmekr si pořídí kvalitní zvuk domu a auto používá na ježdění, ne poslech hudby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru