Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Splachovací zařízení JIKA

hezky vecer vsem,

prave se mi na zaklade teto diskuse podarilo identifikovat dalsi moznou zavadu...

po splachnuti se nam zacalo stavat, ze protekala voda takovym slabym curkem (kombi WC JIKA, splachovadlo se zamackavacim prostredkem viz foto v diskuzi) a myslele jsem si, ze je to netesnosti hlavniho ventilu dole. rozdelat se mi to nepovedlo, tak jsem aspon ocistil dosedaci plochy pri nadzvednutem plovaku. to bohuzel nepomohlo a protekani se jeste zhorsilo (jak byva pri cisteni a zasazich obvykle :-)). po precteni teto diskuze jsem se pustil do pokracovani opravy a pokusil jsem se otocenim celeho mechanismu tento vytahnout. bohuzel se nepodarilo.
nasledovalo opetovne vycisteni tesneni vypousteciho ventilu (zvonu) a postupne napousteni nadrzky a poslouchani stupne protekani.
to bylo klicovym momentem, ktery urcil, ze k protekani dochazi az po napusteni urciteho mnozstvi do nadrzky. to mnozstvi je presne takove, ze hladina presahne spoj dvou trubek cca v polovine vyse nadrzky. ten spoj je tam proto, ze do vetsi trubky, na ktere je nasazeny plovak a je dole zakoncena hlavnim vypoustecim tesnenim, je vsunuta trubka s vnejsim O krouzkem, ktera slouzi jako prepad a je s tou vetsi trubkou spojena takovym zaskakismem. posouvanim te tensi trubky v te tlustejsi je mozne take regulovat uroven otevreni vypousteciho ventilu pri zmacknuti splachovadla.
oprava protekani nyni spocivala tedy v tom, ze jsem nastavil plovak napousteciho ventilu tak, aby hladina vody v nadrzce nepresahovala horni okraj te tlustejsi trubky. a ejhle, protekani se nekona :-)

hezky vecer

grep

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny