Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digestoř - sklon roury v podhledu

zaslepenou část kolena jsem nepochopil, ale pohledal jsem a našel jsem totok -
http://www.univent.cz/web/cs/product/vypust-kondez atu-150-6
teď máme digestoř rovnou u zdi, tak jsem zvědavý, jak se to bude chovat s tím 2,5m potrubím.
ještě nám prodavač "nutil" vést to v placatém potrubí kvůli lepšímu odtahu - tzn. po koleno včetně válec, dál pak redukce na ploché a vyvést takto ven.


a našel jsem další stránku, kde naopak radí spád dolů .. :) tak by mě celkem zajímalo, jak je to na odtahu znát, pokud je to do spádu dolů, nebo naopak nahoru.
http://www.cekoimport.cz/cs/caste-otazky-digestore
"Sklon potrubí se doporučuje 2º směrem dolů. Pro zachování optimálního výkonu a malé hlučnosti je třeba, aby byl průměr odtahu minimálně stejný jako průměr vývodu digestoře."

ještě by mě zajímalo, jestli jste dávali stejný průměr jako z digestoře, nebo větší - budeme mít 120mm a zde se praví -

"I sebekratší úsek potrubí zúžený na menší, než doporučený průměr zvyšuje odpor odtahu a zatížení motoru, což má za následek snížení výkonu, zvýšení hlučnosti a může vést ke zkrácení životnosti motoru. Nezbytnou podmínkou je však odtahové potrubí o doporučeném průměru (minimálně 120 mm, optimálně 150 mm). Pokud je odtah delší než 1,5 m, nebo je ukončen venkovní mřížkou (která také zužuje průměr odtahu), doporučujeme použít potrubí o větším průměru než doporučeném. Je třeba brát v úvahu, že každé koleno 90 odpovídá zhruba délce 75 cm rovného potrubí."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny