Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Ahoj,

No vida, z toho možná už něco vykoukáme ...

pro vstup do servisního režimu by mohl pomoci tento návod. Strany 13 (vstup do manufacturing test routine) a 14 (chybové kódy).
http://www.4mcculloch.co.uk/images/mediator/553/59 9506923.pdf
Zkus před novým pokusem nejprve vymazat pamět (cancel service fault memory display test)
Snad tento návod bude pasovat i na Tvůj typ. Ono s těma návodama je to vachrlatý, i stejnej typ se v čase s novejma revizema téhož výrobku mění. Ale principy zůstávají.

Vyzkoušej ten servisní mód a sleduj, co to kdy bude dělat (viz kejki výše a odkaz na příspěvek z 02.02.2015 výše)

K těm chybám:
C1 - nedostatečně rychlé napouštění vody
C3 - chyba zaplavení (to jsi už asi odstranil, jen to tam visí v paměti)
C9 - chyba elektroniky nebo tachodynama (nižší, než očekávané otáčky)

Podle toho, co jsi zatím napsal, bych si tipnul, že ti při tom zaplavení voda natekla do vinutí, plechů a tachodynama na společném rotoru a někde se v něm něco přišluslo, byť na něm není nic vidět, jak jsi napsal.

Důsledek je, že se motor oběhovýho čerpadla motá o chlup pomaleji, než by měl (ad těch jen 8V střídavejch by tomu odpovídalo). Je to dost na to, aby to stříkalo i ramenem svrchu, ale elektronice se to už nelíbí. Motor se asi bude taky trochu víc hřát.

Ad C1 - ta potvora nenapouští vodu jen když píše, že napouští. Ona totiž dopouští ještě trochu vody i v průběhu běhu motoru oběhového čerpadla. Ten je přišluslý, motá se to pomaleji a s menším tlakem a tak přihodí do paměti i C1 chybu. Přívod vody ale můžeš mít OK, to ostatně zkontroluješ v tom servisním režimu, že to netrvá déle, než 30 sekund (limit pro chybu je 60 s). Tato C1 chyba mi s tím C9 vcelku koreluje. Zkontroluj, zda po ukončení napouštění je voda až k plechu filtru dole v myčce a ta jímka dole je komplet zaplavená vodou.

Na stránkách 18 - 19 píšou, že vinutí by mělo být cca 59 Ohm. Zkuš ten odpor změřit. Nejdřív ale KAZDOPADNE vypnout a VYBIT ten velkej kondík, co je připojen k motoru (například namotat 1 kOhm odpor mezi hroty voltmetru, ten dát na měření stejnosměrnýho napětí a měřit až do poklesu napětí na kondíku na nulu, ale to Ti asi neříkám nic novýho). A pak změř jeho kapacitu. Koukni, co na něm píšou, čekal bych 3 nebo 4 uF (ale asi bude dobrej).

Pokud to v servisním režimu bude v tom příslušným kroku hřát (viz 2.2.2015 výše), motor bych zkusil vyndat, rozebrat a vyčistit, vysušit. Jukni i na uhlíky. Možná i jen toto pomůže.
Pokud si chceš hrát víc, můžeš zkusit přivést elektronice místo výstupu z tachodynama výstup z nějakého malého trafa, které hází 12 V a 50 Hz (taky jsem to tady někde výše zmiňoval). Pak ta myčka bude asi fungovat bez problémů, ale problém s přišluslým motorem (je-li to tím) tím nevyřešíš - to jen pokud by byl problém JEN v tachodynamu...

Tož držím palce ..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny