Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přehřáté auto

Prdnuté tesnenie pod hlavou.

Moc s tým nejazdi, tlak ti môže roztrhnúť aj expanzku na vodu prípadne poškodiť piestne krúžky. Radšej povoľ víčko expanzky a futašuj okamžite s vozidlom do servisu alebo niekomu do garáže, robota na počkanie. Ty to ešte dokonca túruješ, Main Gááát!

Potrebuješ momentový kľúč lebo sa jedná o výmenu tesnenia pod hlavou. Radšej dávaj osobne bacha na výmenu aj v servise. Pri povoľovaní skrutiek hlavy sa musí dodržovať poradie, kľúč musí byť obojručný, typu "T" lebo hrozí pri nevyváženom ťahu na skrutku jej urvanie alebo pretočenie závitov v bloku. Blok motoru je iný level na financie.

Tesnenie pod hlavu sa kupuje výhradne značkové, nie Čína a spol. šmejdov za náhradu, lebo ti prdne tesnenie znovu. Za tých 120€ (3.000.-Kč) naúčtovaných za robotu za výmenu tesnenia ti to nestojí.

V prípade, ak bude nutné zarovnať hlavu (čo sa bežne v lepšom servise robí pri každej výmene tesnenia), je nutná fréza, nestačí vodný šmirgeľ natiahnutý na oceľovom nosníčku a ručne zabrusovať hlavu na kolene, ako pako.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny