Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nátěr podvozku vozidla antikorozni ochranou

Kde si zohnal míniovú farbu, však je roky zakázaná. Naposledy, v minulom tisícročí, som z červenej míniovky za pomoci okysličovadla (Al prášku) vyrábal traskavé guličky. Fialové "šupy" zostávali na fasádach.


Primiešaj prášok do nejakej hotovej farby, napr. antikoróznej syntetiky 0,7kg. Zrieď najprv farbu 1:1, trebárs aj acetónom C6000 a potom primiešaj zmes prásku do farby napríklad tyčovým, kuchynským mixérom.

Ak spodok tyče mixéra umyješ v okamžite riedidle a vrazíš ho ešte do myčky, mal by sa očistiť. Nech ale radšej doma o tom nevedia, brblali by.

--------------
Osobne som v roku 1982 striekal podvozok a nosníky dutín Škodovky Garde zriedeným asfaltovým penetrákom zn.: Alp určeným na strechy. Škodovka dones jazdí, plne funkčná, absolútne nekorodovaná. Len je náter vhodné aspoň po piatich rokoch v podblatníkoch opakovať, lebo ho obijú šutre.

Bordel ako sviňa, striekal som to odetý v igelite s brýlami na ksichte priamo na miestnej vozovke. Ale garancia úspechu. Asfalt na podvozku zostáva elastický aj po desiatich rokoch lebo ho ÚV žiarenie nevyšisuje. Adhézia na plechu vynikajúca, asfalt obsahuje mastnoty. Všetky rezistiny apod. voskové hovadiny sú šuvix. Tiež pod klasickou farbou plech začne postupne hniť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny