Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Na chatě přestala téct voda.Jsem v koncích ,prosím poradit

Ešte raz:
V potrubí nesmie byť vzduch ani vzduchová bublina. To, že máš prívod dlhý 35 bm je absolútne jedno, dôležité je, aby bolo rovnomerne spádované potrubie od miesta zavodnenia. Tj. od čerpadla mierny spád až smerom do studne alebo zo studne, z vertikálneho potrubia, zase rovnomerný spád dole k čerpadlu ak je situované čerpadlo v svahu pod studňou. V tomto prípade by si musel zavodňovať potrubie na jeho najvyššom mieste, v kulminačnom bode, aby sa voda rovnomerne rozliala po potrubí a zároveň vytlačila z potrubia veškerý vzduch (okolo lievika).

Predpokladám, že predmetné samonasávacie čerpadlo (SVA) má v poriadku lamely, nenasáva v okolí gufera (upchávky) hnacieho hriadeľa falošný vzduch. Ale to je iná pesnička pre totálne ľavú lamu, akú predstavuješ.

Osobne by som tento xindel, hračkársky šunt, nechcel ani sadarmigo.
---------
Používam výhradne Sigmu, SVA32 3° s troma stupňami o výtlaku 11-bar pri 70l za minútu. Na polievanie používam odstredivé Sigma čerpadlo direct drive s 1,1kW motorom o výtlaku 3.5bar/110l min. (škoda, že ho prestali vyrábať).

Sú to nezničiteľné mašiny, bezúdržbové. Namiesto ucpávky z lojového motúza či teflónového špagáta som najprv nahradil hnací hriadeľ obežných mosadzných v čerpadle vyskololešteným antikorom, v mieste ucpávky pre lojový špagát som narazil do voľného priestoru liatinového čela za sebou päť kusov silikónových gufier. (priestoru bolo na guferá dostatok). Roky rokúce nemám problém, ani slza vody, nemusím starostlivo uťahovať každého pol roka ucpávku ani neviem, že mám čerpadlo, pracuje ako švajčiarske hodinky.

Zlatý český ručičky pri čerpadlách Sigma.

Kup si Sigmu SVA32 III°, a ak máš zavedený prúd 3x400V, kup si tlakový spínač na 3x400V s nastaviteľným rozhraním 5-9 bar, motorový istič, motorovú ochranu, motor 2.2kW/3x400V/1440ot.min., sústavu napoj na vykuchanú expanzku z tohoto tvojho šmejdu a Sigma prežije nielen teba, ale aj celú rodinu do piateho kolena, do tej doby ti chalupa spadne na hlavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny