Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voda v záhlaví vrt.studny

To znamená, že rúra tesní v prípade, ak ti stojí dažďová voda okolo nej a nevsakuje sa. Sprav odtok samospádom, minitrativodík. Blbo ti to spravili, fušeri.

Nerieš, pokiaľ nemáš vrt hlboký cca 200bm, tak sa furt jedná o povrchovú vodu, aj keby ti voda presakovala do pôdy. Baktérie a dážďovky (žižaly) v živej, humusom obohatenej pôde, si poradia so všetkým, nemaj obavy.

-----

Osobne mám kopanú studňu osadenú metrovými skružami hlbokú iba 12bm po hladinu spodnej vody. Okolo vrchnej skruže osadenej utesneným betónovým deklom mám prístupový betón cca 80cm so spádom smerom od skruže s podzemnou šachtou hneď vedľa studne na čerpadlá, elektroniku, stykače, motorové ističe a tlakovú 100l expanzku, pritom po rozbore vody zistili absolútnu nezávadnosť (ako minerálka, bez baktérií, bez dusičňanov, fenolov, ťažkých kovovo), takže ju roky používam v rozvodoch r.d. napojenú samonasávaciu Sigmu 32 SVA3°, tiež ako vod pitnú a povrchovú. Vodu iba filtrujem na výtlačnom potrubí samočistiacim sitkom týmto xindlom:

https://www.ezv.sk/article/filter-mechanickych-nec istot-nano-hot-na-teplu-vodu

a pred ohrevné telesá ju upravujem fyzikálnym zmäkčovacom na potrubí

http://www.mojavoda.sk/elektromagneticke-zmakcovac e-ezv-d

trubky mám po tridsiatich rokoch vnútri úplne čisté, bez usadenín.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny