Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má smysl zateplení podlahy půdy ?

Děkuji za odpověď,

Vaše příspěvky jsem četl na internetu dost často a vážím si vašeho názoru. Vše se právě snažím hodně ověřit a načíst, jelikož jsem si až na elektriku udělal vše udělal sám a mám se co učit :-)

Dveře a okna jsou nová plastová(dvojskla), špalety jsem udělal z extrudovaného polystyrénu + apu lišty a všude to myslím těsní dobře - nikde netáhne. Podlahy nejsou zateplené(jen mirelon a plovoučka, případně dlažba) - v bytě jsou nízké stropy a ve sklepě je klenba tak jsem zateplení podlah neřešil.

Očekávám, že s přerušovaným vytápěním mi bude teplota klesat, ale o víc jak 10C za pár hodin jsem nečekal :-( Se zateplením podlahy půdy rozhodně zvýším tepelný odpor, ale jde mi o to jestli mi to stejně neuteče skrz zdi nemám spíš investovat do silnějších krbovek s výměníkem a akumulační nádoby :-)

Když zateplím půdu tou minerální vatou o tl. 2x16cm, tak tedy dosáhnu pomalejšího poklesu teploty, nebo tomu reálně moc nepomůžu kvůli nezateplenému smíšenému zdivu ? A mám také komplet nové vápennocementové omítky, kvůli těm asi zdi teď také neakumulují, protože jsou ještě vlhké ?

S vytápěním krbovkama s výměníkem jsem spokojen, ale ideální by byli kamna s vyšším výkonem do vody a akumulační nádoba :-)

Děkuji mockrát...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny